Med et videoklip fra de populære spiltitler Hitman Blood Money og Kane & Lynch, blev besøget hos IO Interactive sat i gang.
To programmører fra IO, Jesper Christiansen og Peter Andreasen, står for præsentationen, og sørger for at vise deltagerne i it-natten, hvad det vil sige at være spiludvikler.
Efter en kort introduktion til IO-universet, erklærer Peter Andreasen, at han nu vil lave et spil til mobiltelefoner.
Kugle på skærmen
Med få linier koder får en simuleret mobiltelefon en kugle på skærmen, og efter lidt flere linier kommer kuglen i bevægelse, og snart hopper den lystigt foran det opmærksomme publikum.
Det endelige spil får, med tilføjelse af nogle forprogrammerede linier, en masse kugler til at bevæge sig rundt på skærmen til stor begejstring for tilskuerne.
Målet er at vise programmering fra en lidt sjovere side, og måske endda få sat nogle nye programmører i gang.
Måske får de øjnene op
”Man kan håbe, at der er nogle matematikere imellem, som bare ikke rigtig har fået øjnene op for programmering før,” fortæller Jesper Christiansen.
Selvom det ville være nemt at præsentere spil, som det kendes hjemme foran spillekonsollen, er det vigtigt for folkene i IO Interactive at vise, hvad det egentligt er, de sidder med til dagligt.
”Man bliver revet med af de fede ting, men sådan er hverdagen ikke altid for en programmør. Derfor er det vigtigt at vise, at det ikke bare er vild grafik, men koder, vi sidder med,” forklarer Peter Andreasen.
Efter besøget hos IO Interactive får alle deltagerne en memory stick med spillet, som er blevet lavet direkte på skærmen foran dem, samt en række udviklerværktøjer, de selv kan lege videre med.
En verden af Microsoft
I Tuborg Havn i København har Microsoft haft besøg under it-natten, og har mere eller mindre holdt åbent hus siden klokken 16.
Her er der efter en kort introduktion mulighed for...fortsættes
... at komme rundt til de forskellige afdelinger, og stifte bekendtskab med de mange faggrupper, som er repræsenteret.
Målet er at vise, at it er meget mere end bare programmering.
”Jeg synes, det er glædeligt at se hvor mange, der kommer, og hvor mange, der målrettet prøver at finde ud af noget mere om det, de ikke kender,” lyder det fra Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør for Microsoft Danmark.
I flere møderum fordelt over to etager sidder ansatte klar til at svare på spørgsmål om lige netop deres afdeling. Lige fra marketingfolk til softwarearkitekter er klar, og tilbuddet bliver flittigt brugt.
Deltagerne kan frit bevæge sig rundt mellem de små foredrag og samtaler og bliver venligt ledt på vej af flinke guider.
En konkurrence kører løbende, hvor deltagerne i it-natten kan svare på en tipskupon med spørgsmål om Microsoft, og så være med i kampen om fire Xbox 360 samt diverse mindre gevinster.
Det er en stor succes, og der bliver udfyldt kuponer på turen rundt imellem lokalerne.
Populært koncept
Idéen med at tage rundt og besøge de forskellige virksomheder er populær blandt de unge, som har udnyttet chancen for at se nærmere på firmaerne.
”Det er genialt,” fortæller Michael Bisbjerg, som går i 1. g på Roskilde HTX.
"Det er fedt at komme indenfor og se, hvad de laver,” siger han.
Sammen med Daniel Christensen, som også går i 1. g på Roskilde HTX, har Michael Bisbjerg tidligere været på besøg hos IBM og begge mener, at konceptet er rigtigt godt.
De er enige om, at det mest spændende er software og udvikling, og at de får set en masse om det i løbet af it-aftenen.
”De laver ting, vi bruger i vores hverdag, men vi ser dem jo kun i mails og på hjemmesider. Her kommer vi med ind og oplever hvor stort, det er,” siger Daniel Christensen. ”Det er fedt at se.”