Artikel top billede

700 nethandlende skal til torskegilde hos Skat

På kort tid har Skats e-handelsgruppe optrevlet tusinder af brugere, der driver virksomhed uden skattemyndighedernes viden. Nu falder hammeren

Så er tiden kommet til kontant afregning for de skattesnydere, som Skat har fundet frem til.

Foreløbig har Skat sendt vejledninger til 700 potentielle snydere.

"Hvis de har solgt for 100.000 kroner, bliver de nødt til at kontakte os," siger Carsten Grøngaard, afdelingsleder for Skats otte mand store e-handelsgruppe.

SKATS e-handelsgruppe har kigget på de person er og virksomheder, der sælger varer gennem onlineauktioner.

Og indtil videre har gruppen optrevlet 1.400 brugere, der ser ud til at drive en egentlig virksomhed på onlineauktioner, skriver erhvervsBladet.dk

"De syv hundrede er de lidt blidere sager. De andre som vi ikke er kommet til endnu, er nogle vi vil besøge og gør noget yderligere," siger afdelingslederen.

De 700 har modtaget brev fra Skat enten, fordi de ikke er registreret som virksomhed, eller fordi de ikke har svaret skat af omsætningen, oplyser Jan Christensen fra Skats e-handelsgruppe.

Specialudviklet robot

Hemmeligheden bag gruppens arbejde er en specialudviklet søgerobot, der finkæmmer internettet i jagten på personer og virksomheder, der sælger varer eller ydelser uden at fortælle skattemyndighederne om det.

Ved hjælp af robotten har Skat identificeret cirka 16.000 personer og virksomheder, der driver forretning i den elektroniske verden.

Tidligere på året skrev Computerworld, at Skat har opprioriteret jagten på e-handelsfuskere til et af indsatsområderne i 2008, da internettet har givet danskerne flere muligheder for at skjule indtægter.

Det har dog også været med til at gøre det nemmere at finde snyderne.

Alene i 2007 blev mere end 3.400 nye webbutikker lanceret. Året før var tallet cirka 2.200.

Det er især sket, fordi det er nemmere end nogensinde tidligere at etablere en virksomhed på nettet.

I løbet af få minutter kan man være online og i kontakt med millioner af potentielle kunder, og det øger risikoen for fejl, mener Skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere