Artikel top billede

Solnedgang for Suns database-partnere?

Hvad sker der med Suns hidtidige database-parnere efter købet af MySQL - går de aftaler i glemmebogen, mens Sun går i retning af open source?

Computerworld News Service: Ved at købe MySQL AB for godt fem milliarder kroner har Sun Microsystems givet den populære open source-database hæderspladsen i den open source-softwarepakke, virksomheden er i gang med at sammensætte.

Men hvad sker der så med alle de andre databaser, specielt de proprietære, som Sun understøtter og sælger i dag? Vil de aftaler gå i glemmebogen, mens Sun går i retning af open source?

Vil kundernes krav tvinge Sun til kun langsomt at vriste sig fri af de proprietære softwareproducenter? Eller vil virksomheden trække sig overhovedet?

Branche i forandring

Databaseproducenter, som er partnere med Sun i dag, og som er villige til at give en kommentar, insisterer på deres sikkerhed om, at partnerforbindelserne vil forblive upåvirket.

"Forretningsforbindelser er ikke altid dikteret af producenter, men nogen gange af kunderne," udtaler Raj Nathan, marketingsdirektør for Sybase.

Sun og Sybase har været partnere længe, især med bankkunder, for hvem Suns servere med høj ydelse og Sybases databaser forbliver populære.

Nathan bemærker, at Sun længe har konkurreret med Sybase i markedet for server-applikationer.

"Ligegyldig hvor meget folk gerne vil tegne lister over, hvem der er venner, og hvem der er fjender, så er det bare ikke sådan længere," siger han.

"Softwarebranchen har ændret sig på dette område de sidste seks-syv år."

I et blogindlæg fra 19. januar, skrev administrerende direktør (CEO) for Sun Jonathan Schwartz også:

"Jeg ønskede at formulere mig så tydelig som muligt: Denne handel øger vores investering i open source og i open source-databaser. Og den øger vores forpligtelse overfor Postgres - og overfor databasebranchen generelt. Det samme gælder for vores arbejde med Apache Derby og vores JavaDB."

Optakt til krig

Men med en nærmere analyse af Schwartzs lunkne forpligtelse overfor "databasebranchen generelt", virker det muligt, at Sun på et tidspunkt vil trække sig både som støtte og som sælger af proprietære databaser som Sybase, Teradata eller Oracle.

Sun og Oracle har et større samarbejde om såkaldte "optimerede data-varehus-løsninger".

En talskvinde fra Oracle afslog at udtale sig. Men teknologidirektør Bob Zurek fra EnterpriseDB mener, at "Sun er ved at fyre op under et stor slag med Oracle… Slagets linjer er ved at lægges. Jeg tror, vi vil se endnu en databasekrig," siger Zurek.

Han argumenterer, at dette vil komme EnterpriseDB til gavn på grund af dens stærke kompatibilitet med Oracle og dens stærke rødder i open source-databasen PostgreSQL.

EnterpriseDB understøtter ligeledes udgaver af PostgreSQL, der kommer sammen med Sun Solaris 10 servere.

"Vores forbindelser med Sun vil forsætte, det, kan jeg ikke se, vil ændre sig," siger Zurek.

Vi elsker dem

Før købet af MySQL, var det PostgreSQL, der var Suns favorit open source-database. Greenplum producerer en data-varehus-applikation, som kører PostgreSQL på en Sun Fire X4500 server.

En uge efter købet af MySQL, investerede Sun i det privatejede Greenplum.

Miriam Turek, administrerende dirktør for InfoBright, en vertikal database opstartsvirksomhed hvis storage engine virker sammen med MySQL, argumenterer, at Sun muligvis ender med at afbryde forretningsforbindelserne til software, der ikke er open source.

Sun ønsker, at "MySQL vil lede virksomheden i en anden retning," udtaler hun, hvilket er i orden med hende. "Vi er helt på hold med Sun. Vi elsker dem."

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Netcompany A/S

Software Developer

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere