Artikel top billede

CEO Diane Greene præsenterede nye virtualiseringsprodukter. Alligevel faldt VMware-aktien.

VMware fordobler omsætning – drøje hug til aktien

En fordobling af omsætningen i forhold til 2006 var ikke nok til at begejstre VMwares aktionærer, der straffede selskabet for lave forventninger til 2008. Er VMwares virtualiseringseventyr slut?

Pionererne inden for virtualiserings-software, VMware, der i efteråret bragede igennem med en fantastisk børsnotering, får nu aktionærernes hårde næve at føle.

Selv om VMware kom ud af 2007 med omsætning på 1,33 milliarder kroner, hvilket var næsten en fordobling i forhold til 2006, reagerede investorerne negativt, hvilket fik aktiekursen på New York Stock Exchange til at falde med 26 procent.

Samtidig faldt aktien på moderselskabet, storagegigantens EMC, med 11 procent.

VMware har specialiseret sig i at skabe software, der forbedrer virksomhedernes mulighed for at udnytte den eksisterende serverpark bedre.

Højere forvetninger

De negative reaktioner fra investorerne skyldes især forventningerne til VMwares fjerdekvartals-tal, som ikke levede op til Wall Street-analytikernes forventninger - og som flere analytikere ser som et forvarsel om, at høje vækstrater inden for virtualiserings-software er en saga blot.

Samtidig nedtonede VMware nemlig forventningerne til det kommende års regnskab. Virtualiserings-virksomheden forventer i 2008 en vækst i omsætningen på 50 procent i modsætning til de 88 procent, som visse analytikere havde forventet.

Ifølge VMware skyldes den mindre vækstrate i 2008, at selskabet nu har vokset sig så stort, at det er svært at fastholde den voldsomme vækstrate.

Men samtidig indrømmer selskabet, at den skarpere konkurrence på virtualiserings-markedet, hvor Microsoft forleden meldte sig som konkurrent, er årsagen til den noget lavere vækstrate.

Ikke synligt bange for konkurrenter

Imidlertid virker det ikke som om, at økonomidirektør Mark Peek ligefrem ryster i bukserne.

På et telefonmøde med analytikere umiddelbart efter regnskabsaflæggelsen beskrev han konkurrenternes indtog som "et voksende antal konkurrerende selskaber, der markedsfører deres intentioner om at introducere virtualiserings-produkter."

Bemærkningen stoppede dog ikke VMWares-aktiens dramatiske fald.

CEO Diana Greene forsøgte på telefonmødet også at male fremtiden lysere. Hun løftede blandt andet sløret for næste bølge:

Mere automatik i virtualisering

"Automatisering er næste skrift i den virtualiserede infrastruktur," sagde hun og fortalte om selskabets planer for at gøre det endnu simplere for kunderne at drive deres datacentre.

Et eksempel er VMWare Stage Manager, som er et værktøj til at styre test, konfiguration og udrulningen af virtualiserede systemer. Samtidig har VMware også lanceret en betaversion af Site Recovery Manager, som er designet til at automatisere disaster recovery.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere