Artikel top billede

Skype vokser stadig, men det går langsomt

eBay er tavs om fremtiden for Skype, efter fremlæggelsen af regnskabet for 2007 i går. Det bør sælges, mener analytiker.

Det går fremad med forretningen Skype.

Omsætningen i eBays internettelefoni selskab blev næsten fordoblet i 2007 sammenlignet med 2006. Det viser de seneste regnskabstal, der blev fremlagt i går.

Med fremgangen nåede salget af Skypes kommunikationsydelser op på knap to milliarder kroner i 2007 (382 millioner dollars) mod knap en milliard kroner i 2006. (192 millioner dollars).

Alene i fjerde kvartal 2007 solgte Skype for næsten 600 millioner kroner (115 millioner dollars), hvilket er en pæn kvartalsvækst på 18 procent.

Samtidig er antallet af registrerede Skype brugere vokset til 276 millioner fra tidligere 246 millioner. Det høje tal dækker dog over, at nogle har registreret sig flere gange og mange Skype-konti reelt ikke er aktive.

Analytikere har tidligere anslået at antallet af aktive brugere udgør mellem 10 og 20 procent.

Bag de pæne økonomiske tal på overfladen gemmer sig problemer med at lokke flere Skype brugerne til at bruge de betale tjenester – Skype Out – i stedet for blot at ringe gratis fra pc til pc.

Mens det anslåede antal gratis Skype minutter udgjorde 11,9 milliarder minutter, var antallet af betalte Skype Out minutter noget mindre, nemlig 1,6 milliarder minutter i fjedre kvartal 2007.

Svært af få penge fra Skype brugere

Det grundlæggende problem for eBay er at få folk til at betale for en tjeneste, der i bund og grund slår sig op på at være gratis for brugerne.

Og det er heller ikke endnu for alvor lykkes for eBay at få Skype til at spille forretningsmæssigt sammen med deres online auktioner, hvilket ellers var en af de bærende ideer, da eBay købte Skype af Janus Friis og Niklas Zennström i september 2005.

Analytikere har længe sagt, at købsprisen på op mod 25 milliarder kroner ikke kunne tjenes hjem, og eBay kom selv med en indirekte indrømmelse af problemet, da selskabet i oktober 2007 meddelte, at værdien af Skype nedskrives med syv milliarder kroner.

Ny strategi

Samtidig forlod de to stiftere, Janus Friis og Niklas Zennström samt en række andre nøglepersoner Skype. Med sig ud af døren fik de en tredjedel af den ekstrabonus, de maksimalt kunne have fået ud af Skype-salget.

Tålmodigheden blandt analytikerne er for længst opbrugt, hvilket blandt andet kom til udtryk i en ny analyse fra finanshuset RBC Capital Markets.

En ny eBay-strategi ”bør også inkludere et spin-off af PayPal og et salg af Skype og nedskæringer i medarbejderstaben,” skrive RBCs Jordan Rohan.

Google har på rygteplan været nævnt som en mulig køber af Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere