I stedet for at trampe ned i Blockbuster-butikken for at leje en video, hvorfor så ikke leje den over nettet hos iTunes?
Nåh nej, det kan kun amerikanerne. Ikke danskere eller andre europære.
Men inden man arrigt skuler til Steve Jobs og hans Apple-forretning, skulle man måske hellere vende blikket mod Europa. Hvis altså man vil finde årsagen til, at amerikanerne må få, og danskere må gå med en lang næse på. I hvert fald når det gælder videoudlejning på nettet.
Indre marked
Uanset hvor mange årtier danskerne og andre europæere har hørt om EU's indre marked med fri handel hen over grænserne, er det langt fra tilfældet.
"Generelt er der store forskelle på reglerne i de forskellige EU-lande. Så hvis Apple vil udleje film inden for EU, så skal iTunes ud og erhverve rettighederne i hver enkelt af de 28 EU-lande," siger lektor Jan Trzaskowski, lektor i jura på Handelshøjskolen i København.
Han peger på, at den type rettigheder er specifikt undtaget for reglerne om fri bevægelighed på tværs af grænserne i EU's indre marked.
Nye digitale tilbud
Omvendt er det forholdsvist nemmere at erhverve rettighederne til den type virksomhed i USA, hvor man har et enkelt marked med over 300 millioner forbrugere.
De store forskelle i regler om ophavsrettigheder betyder reelt, at europæiske forbrugere mange gange får nye digitale tilbud senere end amerikanske.
"Den største udfordring, som vi har, er selve markedets struktur," sagde Kevin Obie, vicedirektør i NBC Universal til Financial Times. NBC Universal har film til udlejning hos en række video-on-demand services på internettet.
EU-Kommissær Vivianne Reading har erkendt problemets omfang og har bebudet et forslag, der skal gøre digital services nemmere på tværs af grænserne i EU. Det nye forslag skulle blive fremsat i midten af året.