"Private selskaber kan levere lige så sikkert som KMD. Det er tåbeligt at sige, at det bliver dårligere, bare fordi KMD bliver privatejet."
De hårde ord kommer fra Michael Aastrup Jensen, Venstres it-ordfører, efter medarbejdernes repræsentanter i KMDs bestyrelse sendt brev til samtlige medlemmer af Folketinget.
I brevet opfordrer medarbejderne politikerne til at bremse salget af KMD, fordi de frygter for leveringssikkerheden, kvaliteten og prisen på systemer til kommunerne.
Varm fortaler for salg
Michael Aastrup Jensen er en af de varmeste fortalere for at sælge KMD.
Da han i 2005 var borgmester i Randers, foreslog han i kommunernes organisation, KL, at sælge virksomheden. Et forslag, der blev stemt ned.
Og Michael Aastrup har altså ikke meget til overs argumentationen i medarbejderrepræsentanternes brev.
"Hvis jeg bliver kørt ned, så bliver jeg kørt til sygehuset af Falck, som også er et privat firma," siger Michael Aastrup Jensen, der understreger, at han ikke mener, at et privat KMD vil være en dårligere leverandør.
Skal vi vædde?
Den bastante afvisning af brevet fra Venstreordføreren får ikke afsenderne af brevet til at ryste på hånden.
Erik Lykke Hansen, der er en af de tre medarbejderrepræsentanter i KMDs bestyrelse, mener ikke, at man umiddelbart kan sammenligne KMD med for eksempel Falck.
Han mener, at udviklingen af komplekse lovbaserede it-systemer vil lide under et ejerskifte.
"Jeg vil godt vædde med Michael Aastrup Jensen om, at jeg kan komme om tre år og sige, hvad sagde jeg, hvis man sælger KMD," siger Erik Lykke Hansen.
Han mener, at kommunerne især vil blive ramt økonomisk af et salg, når en ny ejer begynder at se på prissætningen på produkterne.