Kommunernes it-systemer kommer til at lide, og deres pengekasser bliver tømt. Sådan er skrækscenariet ved et salg af KMD, hvis man skal tro medarbejderne i virksomheden.
I et brev til samtlige Folketingets medlemmer skriver de tre medarbejderrepræsentanter i KMD's bestyrelse, at de frygter for forsyningssikkerheden, når KMD bliver solgt.
Den store kommunalt ejede it-leverandør skal sælges helt eller delvist indenfor de næste fire år. Det besluttede Folketinget tilbage i 2006. Men nu vil medarbejderne altså gerne trække i nødbremsen.
En af underskriverne af brevet, Erik Lykke Hansen, forklarer, at medarbejderne blandt andet er bange for en opsplitning af virksomheden, højere priser og usammenhængende udvikling.
Og at de samtidig ser store problemer i en fuldstændig privatisering af en række af KMD's opgaver.
"Man kan jo spørge om man vil overlade systemerne til Folketingsvalg til et privat firma," lyder det fra Erik Lykke Hansen.
Forstående formand
KMDs ejere i kommunernes organisation KL har forståelse for medarbejdernes nervøsitet.
"Der er ikke noget at sige til, at de spørger til om det nu også kan være rigtigt, at der bliver lavet en lov, som betyder, at firmaet skal sælges," siger KLs formand og borgmester i Rudersdal, Erik Fabrin (V).
Han tilføjer, at han ser de ansattes brev til Folketinget som opbakning til de nuværende ejere. Erik Fabrin kan dog ikke stille det store op.
"Der er lavet en lovgivning, og det er den vi styrer efter," siger Erik Fabrin, som tilføjer, at KL har stort fokus på medarbejderne i den salgsproces, som tegner sig.
"Vi har to hensyn: Det ene er til ejerne og kunderne i kommunerne. Det andet er til medarbejderne," siger Erik Fabrin, som vil vægte hensynet til medarbejderne, når der skal findes en køber til KMD.