Artikel top billede

7-Techonologies satster på produkter og licenser frem for projekter, siger administrerende direktør Jens Krogh Løppenthien. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Ny forretningsmodel løfter 7-Technologies

Tema: 7-Technologies har sammen med indiske Nagarro netop afsluttet en omfattende teknologisk migration af deres hovedprodukt, IGSS. Dermed kan deres nye forretningsmodel udnyttes fuldt ud.

Flere års arbejde med at forny forretningsmodellen ser nu ud til at give pote for den Birkerød-baserede softwarevirksomhed 7-Technologies.

Fire år med stilstand i omsætningen og vigende lønsomhed i 2006 blev sidste år brudt af et markant løft i både omsætning og lønsomhed.

Omsætningen steg med godt 20 procent fra 28,5 til 35 millioner kroner i 2007, og overskuddet – det er ikke gjort op endnu – bliver bedre end budgettet, der siger et plus på knap en million kroner efter skat. Og medarbejderstaben er øget til lidt over 40 ansatte.

Fra projekter til produkter

Ifølge administrerende direktør Jens Krogh Løppenthien er det en markant omlægning af forretningsmodellen, der gør udslaget.

"For fem år siden kom halvdelen af vores omsætning fra projekter, men i 2007 kom kun tre millioner kroner af omsætningen fra projekter. I stedet sælger vi produkter og softwarelicenser, og målet har været at øge lønsomheden," siger Jens Krogh Løppenthien.

Han peger også på en intensiveret indsats på markeder uden for Danmark som en væsentlig faktor.

7-Technologies arbejder med systemintegratorer og har to meget store forretningsområder.

Det ene er specialiserede softwareprodukter til forsyningsvirksomheder, vandværker og varmeværker. Det andet er såkaldt grafisk baseret SCADA-software - IGSS – til at overvåge og styre processer i for eksempel fabrikker og i skibe.

Der er solgt mere end 25.000 softwarepakker af IGSS, der i dag er flagskibet hos 7-Techonologies. IGSS kører på en Microsoft platform.

Gratis software

IGSS var også i begyndelsen mere projekt, end det var produkt, men i dag er det 100 procent et produkt, der sendes ud på Cd-rom. Da den fremtidige forretningsmodel for 7-Technologies går i retning af udvikling og support af produkterne er en af udfordringerne at få endnu flere kunder i tale.

Derfor forsøger virksomheden sig nu med at forære deres mindste IGSS-system gratis væk i håb om at få nogle fremtidige kunder.

En af de helt store udfordringer har været at flyttet IGSS over på .Net platform og gøre produktet i stand til at køre under Microsoft Vista. Et omfattende arbejde, der involverede omskrivning af 800.000 kodelinjer, og som endte med at blive løftet i et samarbejde med det indiske firma Nagarro.

"Vi kan ikke bare smide 10-11 mandeår på banen på kort tid for at flytte produktet til .Net-platformen. Derfor fik vi i samarbejde med Nagarro løftet opgaven, og for os betyder det et kvantespring fremad," siger Jens Krogh Løppenthien.

Læs om 7-Technologies erfaring med samarbejdet med indiske Nagarro i Computerworlds trykte udgave fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere