Her er de rigtige svar på sidste års spådomme

Tilbage til artiklen: It-tekniker vinder Computerworlds spådomsdyst.

De korrekte svar:
Over en million danskere har en digital signatur ved årsskiftet 2007 - ENIG

Mindst tre dansker it-selskaber bliver solgt for over 200 millioner kroner - ENIG

Sony overtager førertrøjen i DVD-krigen takket være Playstation 3 - ENIG

Zune æder sig ind på iPod - UENIG

50 MBIT-forbindelse for under 500 kr. om måneden - UENIG

Mobilselskabernes roaming-priser sættes markant ned - ENIG

Kommunalreform ender i it-kaos - UENIG

Vista installeres på 150 millioner pc´er inden årsskiftet -UENIG

Hvor god var vores krystalkugle i 2007?

1 – Over en million danskere har en digital signatur ved årsskiftet 2007

Her ramte Computerworld plet. Ifølge IT-sikkerhedskontoret hos IT- og Telestyrelsen var der den 5. november kl. 12.00 udstedt 1.021.554 digitale signaturer.

2 – Mindst tre dansker it-selskaber bliver solgt for over 200 millioner kroner

Igen fuldstræffer. Også i 2007 var der heftig handel med danske it-selskaber, hvor handelsværdien var højere end 200 millioner kroner. Her er en række overskrifter fra årets løb:

Avnet køber Magirus, Dustin Group køber Computerstore, TeliaSonera køber Debitel i Danmark, Speednames (Ascio) solgt til engelske NBT for 200 millioner kroner, Eniro køber Krak for 400 millioner kroner, Tele2 Danmark solgt til Sonofon-ejer for 835 millioner kroner, TDC sælger mobilselskabet Bité – og det er kun et udpluk.

3 – Sony overtager førertrøjen i DVD-krigen takket være Playstation 3

Blu-ray-afspillere sælger dobbelt så godt som HD DVD. Det viser en opgørelse fra Home Media Research, I alt blev Sonys Blu-ray-teknologi solgt i 2,6 millioner enheder fra den 1. januar til den 30. september 2007, mens konkurrenten HD DVD solgte lige godt halvdelen eller helt præcist 1,4 millioner diske på verdensplan.

Også herhjemme tyder meget på, at Sony – primært takket være spilkonsollen PLaystation 3 (PS3) og det indbyggede Blu-ray-drev – mere og mere ligner en vinder i dvd-krigen. Indkøbschef i Merlin, Thomas Borre Hansen, har over for Computerworlds nyhedstjeneste vurderet, at PS3 har 70 procent af salget i Merlin-butikkerne, men Xbox 360 har 15 procent.

4 – Zune æder sig ind på iPod

Et lille ups er vist på sin plads. Microsofts musikafspiller har haft meget svært ved at leve op til det drabelige tilnavn – iPod-dræber – som det fik ved lanceringen.

Computerworld spåede frejdigt, at Zune ville reducere Apples markedsandel på markedet for MP3-afspillere med 20 procent i efteråret 2007. Det holder langt fra stik. Ifølge analysefirmaet NPD indtager Microsoft i tredje kvartal 2007 en fjerdeplads på markedet med en markedsandel på 2,3 procent. Apple sidder fortsat solidt på toppen med 72 procent af markedet.

5 - 50 MBIT-forbindelse for under 500 kr. om måneden

Computerworld spåede, at bredbåndskrigen ville rase, tvinge prisen ned og hastigheden op. Det er også sket, men i noget mere adstadigt tempo end forudset. Ved redaktionens afslutning kom man tættest på hos bredbåndsselskabet ComX. Her kunne man den 13. november købe 40 mbit-bredbånd (både upload og download) for 599 kroner om måneden.

6 – Mobilselskabernes roaming-priser sættes markant ned

EU-kommissær Viviane Reding holdt fast og fik den 30. juni 2007 held med at få en ny roaming-aftale i stand i Europa. Det betød, at prisen for at ringe med mobilen i udlandet fik et ordentligt hug nedad.

De nye roaming-regler betød, at langt de fleste forbrugere med virkning fra 1. oktober automatisk blev omfattet af den nye eurotarif på roaming, der lyder på maksimalt 4,60 kroner i minuttet.

7 – Kommunalreform ender i it-kaos

Danmarkshistoriens største it-projekt må trods enkelte skønhedsfejl betegnes som en succes.

Computerworld spåede, at der ville ende i kaos, og at mindst fem af de nye storkommuner ville have problemer med centrale systemer til midt i januar 2007. Det skete ikke.

8 – Vista installeres på 150 millioner pc´er inden årsskiftet

Salget af Microsofts længe ventede nye operativsystem – Windows Vista – overgår langt hen ad vejen analytikernes forventninger, men ifølge det seneste kvartalsregnskab fra Microsoft er der et godt stykke vej op til de 150 millioner solgte eksemplarer, som Computerworld frejdigt spåede, der vile være solgt ved årsskiftet 2007.

Helt nøjagtigt viser tallene, at Microsoft har solgt 88 millioner eksemplarer af Vista, hvilket gør det ret sikker, at de 150 millioner ikke bliver nået inden årsskiftet.

Tilbage til artiklen:It-tekniker vinder Computerworlds spådomsdyst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere