Artikel top billede

Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS afviser, at TV2.dk og EB.dk har været ramt af samme bannerproblem.

Falske bannere i flere varianter rammer mediesider

Mens Ekstra Bladets hjemmeside i fredags udbredte en skadelig kode, var TV2.dk ramt af et forsøg på at sælge et værdiløst program gennem en pop-up.

TV2.dk og eb.dk har været ramt af to vidt forskellige former for falske bannere. Det ene udbredte en trojaner, som inficerede brugernes computer. Den anden forsøgte at sælge et fupprogram.

Den kode, som blev downloadet til brugerne af eb.dk kunne give udefrakommende adgang til brugerens pc, og installerer et såkaldt rootkit.

Den type falsk banner, som blev udbredt via tv2.dk er ikke i sig selv skadelig for brugernes system.

Flere mediesider var ramt, også bt.dk viste i en kort overgang det falske banner af samme type som på eb.dk.

TV 2 en anden type

Chefanalytiker Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS har arbejdet sammen med Ekstra Bladets ejere i JP/Politikens hus om at blokere de bannere, der spredte virusen.

Han forklarer, at der er tale om et helt andet problem, end det der ramte tv2.dk.

På eb.dk kunne brugerne for eksempel ikke umiddelbart konstatere, at de var ved at downloade den skadelige kode.

På TV 2's hjemmeside var der tale om en pop-up, som tilbød brugerne at downloade programmet FiksDinPC, som er en variation af et ubrugeligt sikkerhedsprogram.

"Umiddelbart gør det ikke noget ud over at optage hukommelse og sænke hastigheden på computeren," siger Peter Kruse, der anbefaler, at man bruger et opdateret anti-virusprogram til at fjerne FiksDinPC.

FiksDinPC har tidligere huseret under navnet Trygpcbruger. Peter Kruse forklarer, at problemet allerede blev identificeret i begyndelsen af november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere