Artikel top billede

Ny næstformand i Rådet for IT- og Persondatasikkerhed, Ingrid Colding-Jørgensen, frygter mange hacker- og virusangreb er forklædt industrispionage.

Bekymring: Danske firmaer ofre for net-spionage

Hacker- og virusangreb er ofte forklædt industrispionage eller sabotageforsøg, vurderer Rådet for IT- og Persondatasikkerheds nye næstformand, Ingrid Colding-Jørgensen.

Knapt har Ingrid Colding-Jørgensen sat sig til rette i næstformandssædet hos Rådet for IT- og Persondatasikkerhed i dag, førend hun råber vagt i gevær over online industri-spionage mod danske virksomheder.

Det sker på baggrund i stigningen af hacker- og virusangreb, der rammer danske selskaber.

Hun vurderer, at der i stigningen af hacker- og virusangreb gemmer sig foruroligende mange målrettede angreb, hvor forbryderne går efter at stjæle vigtige informationer, der kan give konkurrencemæssige fordele.

"De angreb, som bare buldrer af sted og som kommer tilfældigt ind i en virksomhed er på retur. Det bekymrer mig, at angrebene bliver stadig mere målrettede. Noget tyder på, at der er tale om en avanceret form for industrispionage, hvor målet er at stjæle udviklings- og konkurrenceinformationer," lyder det fra Ingrid Colding-Jørgensen.

Bagside af globaliseringen

Baggrunden for de mange målrettede angreb er ifølge Ingrid Colding-Jørgensen, at danske virksomheder konkurrerer på et verdensmarked med betydeligt flere og hårdere konkurrenter.

Og hun påpeger samtidigt, at de fleste af angrebene kommer fra udlandet.

"Det er vigtigt, at vi som samfund forholder os til de nye typer angreb. For får vi ikke beskyttet vores virksomheder godt nok, så ryger vores konkurrenceevne. Det er trist, hvis en virksomhed først opdager, at de har fået stjålet vitale oplysninger, når der står en fabrik ved siden af dem, der laver det samme," fortæller Ingrid Colding-Jørgensen.

Angriber de kendte danske firmaer

Hun forklarer, at angrebene ofte rammer de danske virksomheder, der er kendt ud over landets grænser.

"Enten retter angrebene sig mod at skaffe informationer, der kan bruges til at udvikle forretningen eller også er det decideret for at sabotere en konkurrent," slutter Ingrid Colding-Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere