Artikel top billede

Jagten går ind på hybride it-medarbejdere

Tiden, da man talte om at bringe forretningssans ind i teknologien, er ovre. i fremtiden forventer chefer, der skal ansætte it-medarbejdere, at finde folk med lige så megen forretningssans som teknisk know how.

Computerworld News Service Det, it-ledere vil gå efter i 2008, er it-hybriden, som løst kan defineres som en faglig medarbejder, der kan kombinere teknisk ekspertise med grundig viden om et funktionelt forretningsområde, siger brancheobservatører.

"Hybridjobs kræver, at de professionelle it-medarbejdere kan forudsige og levere den teknologi, virksomheden har brug for for at nå sine mål og implementere det på den rigtige måde," siger David Foote, CEO og chief research officer hos Foote Partners.

"Udgangspunktet for it/forretningshybrider startede på CIO-niveau. I 2008 vil det strække sig helt ned til medarbejdere, der tjener 300.000 kroner om året."

[B]Mange ansvarsområder[/b]
Robert Half Technologi spår, at stillingen som 'messaging administrator' vil være hot i 2008.

Stillingen vil indebære administration og vedligeholdelse af systemer til e-mails og trådløse enheder, der kan få fjernadgang til e-mail, og selv om det naturligvis vil kræve viden om messaging-teknologi, kaldes stillingen ikke 'exchange manager'.

Ifølge chef for Robert Half Technology Katherine Spencer Lee vil disse medarbejderes ansvarsområder strække sig fra implementering og opgradering til support og dokumentering af de standarder, virksomheder skal følge for at modstå naturlig katastrofe.

Jobbet indebærer også ansvar for at sikre, at kommunikationen kan fortsætte i alle situationer. Det handler ikke bare om at håndtere en mail-server.

SOA specialister

Andre hybridfunktioner, cheferne gerne vil udfylde, strækker sig fra 'SOA integration specialist' til 'it process manager' og 'converged network engineer'.

Fidusen for it-folkene er at lære, hvordan deres tekniske viden kan gavne virksomheden – og at kunne kommunikere det til den, der skal ansætte dem.

"Vi hører løbende fra branchen, at der ikke er nok mennesker med de rigtige kvalifikationer til at besætte de it-stillinger, der har været ledige alt for længe," siger Neill Hopkins, chef for skills development hos Computer Technology Inustry Associaltion eller CompTIA.

"Vi søger job-orienterede kvalifikationer frem for stillinger, der er defineret af teknologi eller certificeringer.

Folk vil have en it-medarbejder, der ikke kun er teknisk kompetent, men som og har forretningssans på cv'et ved siden af deres certificeringer.

Men det betyder ikke, at specifik teknisk viden ikke er værdsat.

Jo mere virksomhederne sætter deres lid til teknologi til at supportere medarbejdere, levere produkter til markedet hurtigere eller sikre virksomhedens data, jo mere vil chefer kigge efter folk, der kan besætte traditionelle stillinger med ansvar for netværk, database og sikkerhed."

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere