Artikel top billede

Microsoft løfter sløret for ændringer i Vista SP1

Microsoft har udsendt en detaljeret beskrivelse af ændringerne i Windows Vista i en servicepakke, der er programsat til at blive lanceret som offentlig beta i denne uge.

Computerworld News Service Det 17 sider lange Word-dokument beskriver detaljeret det, Microsoft kalder 'notable changes' i Vista SP1 Release Candidate 1 - preview-versionen der er blevet udsendt til tusindvis af 'invitation only'-testpersoner i de seneste uger og snart vil blive åbnet op for alle interesserede.

Microsoft fortalte om tilføjelserne, forbedringerne og videreudviklingerne i Vista på områder, der strækker sig fra hardware-support og pålidelighed til sikkerhed og synkronisering med den kommende Windows Server 2008.

Hastighed

Kategorien 'performance and power consumption improvements', der indeholder det største antal punkter, lover, at Vista kan kopiere filer lokalt 25 procent hurtigere end før og kopiere filer fra en fjern-pc, der også kører Vista SP1, 50 procent hurtigere.

Vista SP1 vil også kunne læse store billeder hurtigere, og det bundtede Internet Explorer 7 er blevet ændret, så det fungerer lige så hurtigt på JavaScript-intensive sider som tidligere versioner af Internet Explorer.

Sikkerhed

På sikkerhedsfronten indeholder Vista SP1 alle de Vista-relaterede sikkerhedsopda-teringer, der er udsendt fra styresystemets debut indtil november og flere mere generelle bagvedliggende ændringer.

For eksempel antyder et af punkterne på pakkens liste over sikkerhedsforbedringer reparationer af fejl, virksomheden ikke melder ud og undlader at forklare.

”SP1 indeholder procesopdateringer til Secure Development Lifecycle, hvor Microsoft identificerer den underliggende årsag til hvert sikkerhedspunkt og forbedrer vores interne værktøjer til at eliminere kodemønstre, der kan føre til sårbarheder i fremtiden,” står der i dokumentet.

Kerne-adgang

Microsoft retter også op på en aftale, virksomheden indgik med Symantec, McAfee og EU for mere end et år siden. De beklagede sig over Vista, før det blev lanceret, fordi Microsoft spærrede for adgang til kernen i 64-bit-udgaven.


I efteråret 2006 protesterede Symantec og McAfee over Microsofts Kernel Patch Protection, også kendt som PatchGuard, og hævdede, at det hindrede eksisterende teknologier såsom det host-baserede 'intrusion prevention' og 'tamper prevention'.

Sammen med EU beskyldte de også Microsoft for at bruge teknologien til at kvæle konkurrencen på sikkerhedsmarkedet.

I denne uge

De applikations-program-merings grænseflader, Microsoft afslørede i december sidste år, er en del af SP1, skriver Microsoft i dokumentet.

"Disse API’er er designet til at hjælpe uafhængige leverandører af sikkerhed og ikke-sikkerhed med at udvikle software, der udvider funktionen af Windows-kernen på 64-bit-systemer på en dokumenteret og understøttet måde og uden at deaktivere eller svække den beskyttelse, Kernel Patch Protection giver," lyder dokumentet.

Ændringerne i Vista SP1 kan ses som et HTML-side eller ved at downloade Word-dokumentet.

Vista Sp1 RC1 vil blive udbudt til brugerne i denne uge via manuel download fra Microsofts hjemmeside, men virksomheden har ikke fastsat en endelig dato.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere