Forskere hacker Microsofts trådløse keyboard

Den svage kryptering, som Microsoft benytter i sine trådløse keyboards, kan knækkes på ingen tid, fortæller to schweiziske sikkerhedsforskere.

Computerworld News Service: Max Moser og Philipp Schrodel fra det schweiziske sikkerhedsfirma Dreamlab Technologies EG har knækket den en-byte krypteringensnøgle, som Microsofts Optical Desktop 1000- og 2000-keyboards bruger, fortæller Max Moser.

Derefter opsnappede de alle tasteanslag på keyboardet ved hjælp af en billig receiver og et par tommer kobbertråd.

”Det eneste, det kræver at afkode teksten er omkring 30 tasteanslag,” fortæller Max Moser og refererer til det antal anslag, der var nødvendigt for at lave analysen.

Rustet med en receiver, der koster mindre end 500 kroner og en antenne af kobbertråd, kunne Max Moser og Philipp Schrodel spore og hente trådløse signaler mellem keyboards og computere på en afstand op til 10 meter.

Vægge og vinduer var ingen forhindring.

”Man kunne sidde i en bil på den anden side af vejen og rette antennen mod bygningen,” fortæller Max Moser.”

”Med en længere antenne – måske gemt i en større bil, såsom en lastbil – kunne rækkevidden øges med mere end 130 fod,” fortsætter han.

Simpelth at knække koden

Når datapakkerne er overført fra keyboard til computer, er det simpelt at knække koden.

Microsofts trådløse keyboards bruger en one-byte krypteringsnøgle, der kun har 256 mulige key values for hvert keyboard og dets tilknyttede receiver.

”Vi prøver hver enkelt for hvert tasteanslag og sammenligner dem så med en ordliste kombineret med en vægtet algoritme,” fortæller Max Moser.

”Det kræver kun omkring 30 anslag at gendanne krypteringsnøglen.”

Derefter viste alt, hvad der blev tastet på det hackede keyboard sig i et separat vindue i det sniffer/afkoder-software, de to forskere havde lavet.

De kunne endda snuppe tasteanslag fra flere keyboards på samme tid. Og resultaterne fra hvert keyboard dukkede så op i separate vinduer.

Tjekker nu Logitech

Max Moser og Philipp Schrodel har ikke afsluttet undersøgelserne af andre trådløse keyboards, men er i gang med at undersøge modeller fra Logitech.

Max Moser har mistanke om, at det også vil være muligt at hacke andre mærker, eftersom de allesammen bruger den samme 27MHz-frekevns til at kommunikere.

Fordi det er umuligt at opdatere et trådløst keyboards firmware og dermed reparere krypteringssvagheden, har Max Moser og hans kollegaer ikke intentioner om at udsende et ”proof-of-concept”.

De har dog kontaktet Microsoft og fået bekræftet, at problemet findes.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere