Artikel top billede

Bytte bytte links – og alle bliver glade

Klumme: Svensk avis har lanceret trackback, som viser et kort udsnit af de blogindlæg, hvor artiklen er nævnt, samt et link til bloggen, hvor man kan læse hele indlægget.

Det svenske aftonbladet.se tillader ikke kommentarer til artiklerne, men har åbnet for trackback, og det giver tilsyneladende pote.

Trackback betyder, at aftonbladet.se viser et kort udsnit af de blogindlæg, hvor artiklen er nævnt, samt et link til bloggen, hvor man kan læse hele indlægget.

Trackbacken bliver oprettet automatisk, når en blogger skriver et indlæg på sin blog og indsætter et link til en artikel på aftonbladet.se.

Automatikken sørger for, at aftonbladet automatisk linker tilbage.

Linker generelt meget

Bloggere linker generelt meget til medier, men de får sjældent links den anden vej.

Men nu, hvor aftonbladet kvitterer med et link tilbage til bloggeren, vil bloggeren selvfølgelig hellere linke til aftonbladet end til et andet medie.

Svenske bloggere er glade, for de får trafik fra et af Sveriges mest besøgte websteder.

Aftonbladet er glad, for de får flere links og flere læsere, som måske ikke plejer at besøge aftonbladet.se.

Desuden får de en debatfunktion, som er meget nemmere at håndtere end almindelige kommentarer.

Tvivlsom kvalitet

Kommentarer er ofte anonyme og – som vi også har set her i landet – ofte af meget tvivlsom kvalitet.

Bloggerne benytter som regel deres eget navn, og deres indlæg er af højere kvalitet end de hurtige kommentarer.

Ifølge den svenske pr-mand, Hans Kullin, som blogger på adressen kullin.net, er antallet af links til aftonbladet.se vokset med 12 procent i den første måned med den nye trackback-funktion.

Trackback er en rigtig god ide for medier, som har vanskeligt ved at styre kommentarerne men gerne vil have respons fra læserne.

Ulempen ved trackback er, at det er svært at have en egentlig dialog, men hvis den dialog har en tendens til at mudre og ikke giver megen værdi, kan man nok undvære den.

Hvis man vil genere Aftonbladet kan man selvfølgelig oprette en blog på et par minutter, for eksempel på wordpress.com eller blogger.com, og så skrive et perfidt indlæg med et link til aftonbladet.se, men det er lidt mere besværligt end at skrive en kommentar, og der er tilsyneladende ikke mange, der gider gøre sig den ulejlighed.

Desuden er det ikke hele blogindlægget, der vises efter artiklen på aftonbladet.se, men kun et kort udsnit, så skaden er til at overse, hvis det skulle ske.
 
Mig bekendt er der ingen medier herhjemme, der har forsøgt noget tilsvarende.

De er så småt begyndt at linke ud til andre medier, men de er ikke meget for det, for de vil helst holde på de besøgende og prøver tydeligvis at bilde dem ind, at deres websted er det eneste på nettet.

Måske kan trackback lave om på det. Det er en slags handel: Hvis du giver mig et link, giver jeg dig et link.

Begge parter får noget ud af det.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere