Nok har Facebook bøjet nakken, og sagt undskyld for i smug at have indsamlet personlige data om almindelige mennesker. Facebooks stifter Marc Zuckerberg indrømmer blankt, at Facebook har kvajet sig. Men sagen stopper ikke her.
Nu skal EU ind i sagen, siger Venstres medlem af EU-parlamentet Karin Riis-Jørgensen. Hun er rystet over, at Facebook har indsamlet oplysninger ikke bare om egne brugere men også på andre mennesker, der ikke har en profil på Facebook.
"Jeg vil rejse problemet med, at brugere uforvarende bliver misbrugt på den måde. På mandag vil jeg bede om et møde med Viviane Reading, der har ansvaret for det område i EU-kommissionen," siger Karin Riis-Jørgensen.
Massiv kritik
Hun pointerer, at Facebook blot er et eksempel på en internetvirksomhed, der opsamler store mængde data om almindelige menneskers vaner på internettet.
Også selv om Facebook nu har ændret sit annoncesystem Beacon for at imødekomme den massive kritik ikke bare i Europa men også fra amerikanske forbrugere.
"Måske skal man gå endnu mere bredt til værks over for den slags virksomhed. Omvendt skal vi huske på en balance, så vi bevarer internettet så frit som muligt," siger Karin Riis-Jørgensen.
Krænker privatliv
Computer Associates (CA) udsendte for nylig en advarsel om, at Facebook krænkede brugernes privatliv ved at indsamle data på folk, der ikke var brugere af Facebook. Og på egne kunder selv efter, at de havde logget sig ud af det sociale online netværk.
Også Datatilsynets direktør Janni Christoffersen mener, at det kunne være interessant for EU at gå ind i sagen. Blandt andet fordi den type problemer bedst tackles internationalt.
Tidligere har EU forholdt sig kritisk til den måde, som søgemaskiner som Google opsamler private data på brugerne.