Painter 8 for Photoshop-folket

Corel har sendt en ny version af det klassiske grafikprogram Painter på markedet. Painters specialitet er at efterligne den virkelige verdens pensler og tegneredskaber, og den opgave løser programmet stadig til topkarakter. Blandt nyhederne i version 8 er forbedret kompatibilitet med Photoshop, både i brugerfladen og i filformatet. Hertil kommer 400 pensler og muligheden for at skabe sine egne.

Bedre Photoshop-kompatibilitet

Corel Painter er et lidt specielt produkt i den elektroniske grafikverden. Hvor de fleste andre pixel-baserede grafikværktøjer som regel er kloner af Photoshop, befinder Painter sig et eller andet sted imellem de elektroniske pixels og den virkelige verdens pensler, kridt, blyanter og andre tegneredskaber.

Et program som Painter kan naturligvis ikke lægge arm med Photoshop, så Corel har klogeligt valgt at lægge sig tæt op ad den store konkurrent. Og en af de større nyheder i den nye udgave af Painter er netop forbedret kompatibilitet med Photoshop, med muligheder som lag-grupper, lagmasker og kanaler.

Med Painters farveblander kan man blande farver som i virkeligheden.
Painter har også fået konkurrence fra andre grafikprodukter, når det kommer til Painters specialitet, nemlig maleværktøjerne, som opfører og ligner den rigtige verdens pensler, blyanter, kridt, og så videre.

Her har Photoshop og andre programmer i mellemtiden indhentet Painter med mere og mere avancerede tegne-maskiner. Nyhederne i Painter 8 går den stik modsatte vej. Her er det nemlig forbedret kompatibilitet med Photoshop, som Corel slår på tromme for.

Kompatibiliteten dækker over en værktøjspalette, som ligner Photoshops til forveksling, og i lighed med Photoshop har programmet en kontekst-sensitiv værktøjsbjælke, som skifter afhængigt af, hvilket værktøj man har valgt.

Painter kan også byde på nemmere håndtering af masker, ved hjælp af lagmasker og kanaler, på samme facon som i Photoshop, og man kan gemme filerne i Photoshops format - inklusive masker og lag.

En ny intuitiv farveblander-palette gør det muligt at mikse farver ved at blande dem sammen - ligesom i den virkelige verden.

400 pensler

Version 8 kommer med hele 400 pensler og andet maleværktøj, som alle vel at mærke prøver at emulere ægte analog-pensler. Hvis de 400 ikke er nok, så indeholder Painter også en Brush Creator, et værktøj som man kan benytte til at skabe sine egne pensler med.

Som andre værktøjer i Painter er det ikke alt for intuitivt, og det er klart nemmest at anvende for de brugere, som er bekendt med den virkelige verdens værktøjer og maleteknikker.

Det er ikke en svaghed for programmet, da det i lighed med Photoshop i høj grad henvender sig til brugere, som har et vist professionelt håndelag inden for området, og det er også disse brugere, som vil få mest ud af programmet - og helst med en tegneplade. Painter var og er et særegent grafikprogram, som kan noget som de andre ikke kan.

Corel Painter 8 koster 299 dollar i amerikanske priser, men brugere af Photoshop-versioner 5.5 til 7.0 samt Painter Classic kan få programmet for 149 dollar. Programmet kommer med en fyldig manual på omkring 450 sider og udmærket online-dokumentation.

Med Brush Creator kan man skabe sine egne pensler, og mulighederne er utallige. De engelske fagord kan dog være lidt svære for de danske brugere.

Painter 8 findes til Windows 2000 og XP samt Macintosh OS 9 version 9.2.2 eller senere, og Macintosh OS X 10.2 eller senere. Programmet kræver 128 megabyte hukommelse som minimum.

En 30-dages prøveversion kan downloades fra Corels hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere