Artikel top billede

Brugerfladen i Vista har delt befolkningen i to. Dem, der hader den og dem, der elsker den. Den sidste gruppe er størst.

Danskerne er uhyre tilfredse med Vista

Spørger man danskerne om, hvorfor de elsker eller hader Windows Vista er svaret det samme, nemlig brugerfladen. Tilfredsheden med Microsofts nyeste styresystem er dog meget stor.

Computerworld har spurgt knap 1.200 danskere om deres holdning til Windows Vista og begrundelsen for at elske eller hade Vista er den samme: Brugerfladen.

Vistas svævende og gennemsigtige 3D-vinduer har således delt befolkningen i to.

Dem, der elsker brugerfladen og dem, der hader brugerfladen.

Tilfredsheden med Microsofts nyeste styresystem er dog overvejende stor blandt danskerne.

178 af undersøgelsens godt 1.200 brugere, svarende til cirka 14 procent, benytter Vista som platform.

På et spørgsmål om i hvor høj grad de er tilfredse med Vista, siger 79 procent af Vista-brugerne, at de er tilfredse eller meget tilfredse med styresystemet.

Ikke overraskende er Microsoft ganske tilfreds med besvarelserne.

"Det er et godt resultat set i forhold til al den snak, der har været omkring kompatibilitet-problemer med Vista," siger Kamilla Jørning Roost, divisionschef for Windows, Microsoft.

De overvejende argumenter for tilfredsheden handler om forbedret sikkerhed, om brugerfladen og om et stabilt system.

Brugerflade med
negativt fortegn

16 procent siger, at de er utilfredse, mens kun to procent siger, at de er meget utilfredse med Windows Vista. Tre procent ved ikke.

Denne gruppes argumenter ligner til forveksling gruppen af tilfredse brugere.

Igen handler det nemlig om brugerfladen og stabilitet. Denne gang bare med negativt fortegn. Samtidig angiver mange brugere i denne gruppe Vistas store ressource-brug og kompatibilitet-problemer som et ankepunkt.

XP dominerer i stor stil

96 procent af danskerne oplyser, at de benytter Windows som primære styresystem på hjemmecomputeren.

Windows XP er den altdominerende platform. Ikke mindre end 77 procent benytter nemlig XP som styresystem. Vista begynder at vinde frem og er i dag det næstmest benyttede operativsystem.

Til gengæld kan vi godt begynde at vinke farvel til gamle kendinge som Windows 2000 og 98. Det bruges nemlig kun af henholdsvis tre – og én procent af undersøgelsens deltagere.

Undersøgelsen er foretaget af Computerworld i samarbejde med analysehuset Userneeds og omfatter knap 1.200 danskere, der er repræsentative for hele befolkningen med hensyn til køn, alder og bopæl. Undersøgelsen er foretaget via internettet, og den er således repræsentativ for den del af befolkningen, som har netadgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere