Artikel top billede

Til foråret bliver der skruet op til 7,2 mbit/s, lyder det fra Telia-direktør Jesper Brøckner.

Telia klar med 3G herhjemme - nu skal det være

Telia lancerer turbo-3G herhjemme i morgen. "Nu kan vi få julesalget med," lyder det fra Telia-chef Jesper Brøckner. Konkurrenterne trækker på skuldrene.

Efter at have været bagefter konkurrenterne i flere år stryger Telia nu forbi TDC og Sonofon, når virksomheden lørdag åbner sit 3G-net, der allerede fra begyndelsen vil tilbyde de hurtige turbo-3G-hastigheder.

Telia overhaler således TDC, der har måttet udsætte lanceringen af turbo-3G på grund af tekniske problemer.

”Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om vi har samme leverandør, men jeg kan garantere, at vi ikke ville lancere det her, hvis der var problemer. Vi har ikke de problemer. Jeg føler mig meget tryg ved, at det fungerer som det skal,” siger Jesper Brøckner, administrerende direktør i Telia Danmark.

Den etablerede spiller på markedet for turbo-3G i Danmark, 3, har også oplevet problemer og har måttet udsætte selskabets næste hastighedsforøgelse, der skal give mulighed for hastigheder helt op til 7,2 megabit i sekundet.

Det er mere end dobbelt så meget, som Telia vil tilbyde fra i morgen.

Det bekymrer dog ikke Telias direktør synderligt.

”Vi skal lige have startet bilen, før vi sætter den op i gear. Vi har planer om at skrue op til 7,2 mbit/s, allerede i foråret 2008,” siger Jesper Brøckner.

Julehandlen skal med

Med lanceringen den første december slår Telia TDC med en måned, men det har ikke været drivkraften for den lynlanceringen, forsikrer Jesper Brøckner:

”Det har ikke så meget handlet om at slå TDC. Jeg har hele tiden sagt, at Telia åbner for HSDPA i 2007. Så kunne vi vælge, om det skulle være den 31. december, eller om det skulle være nu. Vi har valgt at gøre det nu for at få julesalget med.”

Han fortæller også, at mange af Telias kunder hver dag spørger, hvornår 3g-nettet bliver åbnet.

”Det er kundernes brug og efterspørgsel der driver det vi lancerer, og vi kan se, at markedet for alvor er der nu,” siger Jesper Brøckner, og henviser til en Wilke-undersøgelse, der oplyser, at 66 procent af virksomheder overvejer at anskaffe turbo-3g i 2008.

Beskeden dækning i begyndelsen

Ved lanceringen dækker Telias turbo-3g omkring 30 procent af befolkningen, men planen er at rulle dækningen ud, så der allerede i slutningen af 2008 vil være dækning for cirka 80 procent af befolkningen. Det er på niveau med den dækning 3 i dag kan præstere på det hurtige turbo-3g-net.

”Fordi vi har ventet, har vi fået det nyeste udstyr, hvilket har været langt billigere, end hvis vi havde købt for to eller tre år siden. Derfor kan vi bruge ressourcer på hurtigt at få en god dækning,” siger Jesper Brøckner.

Indtil den gode dækning er på plads understreger han, at Telias EDGE-net også er hurtigt nok, til at give en udmærket brugeroplevelse i udkantsområderne.

Glade konkurrenter

Hverken TDC eller 3 er bekymrede for, at der bliver trængsel på markedet for hurtig 3g-trafik.

”I begyndelsen vil langt den overvejende del af brugerne på turbo-3G være folk med en bærbar pc, der køber et indstikskort eller et USB-modem og det marked er først lige ved at tage fart,” siger Per M. E. Christiansen fra TDC’s pressesekretariat.

Faktisk vil det snarere være en fordel, at der er mange til at skabe opmærksomhed om produktet, mener han, for det er nødvendigt for at øge kendskabet.

Af samme grund er han heller ikke bekymret for, at Telia nu overhaler TDC indenom med lanceringstidspunktet.

”Det er klart, at vi vil konkurrere med hinanden, men der er et kæmpe potentiale i folk, der gerne vil være online med deres bærbare pc,” siger Per M. E. Christiansen

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra 3, men det er ikke lykkedes. PR Manager Stine Green Paulsen har [url= https://www.computerworld.dk/art/42740?cid=4&q=telia&sm=search&a=cid&i=4&o=2&pos=3&tekstlink]tidligere udtalt[/url], at selskabet længe har ventet på konkurrenter til at hjælpe med at drive markedet frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere