Udnyt it-platformen og malk data

Tilbage til artiklen 12 it-fif til at sikre din vækst-strategi.

Det er måske ikke den mest åbenlyse værdiskaber, men man kan få mere ud af både it-infrastrukturen og virksomhedens data.

De fleste virksomheder hersker i dag over en omfattende it-infrastruktur bestående af e-mailsystem, ERP-system, CRM-system – og listen er ofte meget lang.

Alt sammen har gjort hverdagen nemmere, men flere steder sættes der nu spørgsmålstegn ved, om selv samme systemer ikke kunne gøre hverdagen endnu nemmere og dermed øge produktiviteten?

Hos Danfoss er svaret ja.

Smartworker

Her har CIO Kenneth Egelund Schmidt sat Danfoss IT i spidsen for en udvikling, der handler om at få mere værdi ud af den eksisterende it-platform.

Konceptet hedder Smartworker og drejer sig blandt andet om, at medarbejderne lærer at udnytte it-værktøjerne bedre.

Ikke ved at lære en masse om programmernes features, men om hvordan programmer kan udnyttes til at give mere overblik over arbejdsdagen og reelt være et planlægningsværktøj.

Resultaterne har blandt andet været mindre stress og en frigørelse af to timer om ugen, forlyder det i responsen fra medarbejderne.

Data er et andet aktiv, der ifølge analysehuse fortsat er dårligt udnyttet.

Forklaringen skal muligvis søges i, at ansvaret for udnyttelsen aldrig er blevet placeret:

“Et det kun CIO’ens opgave at opsamle data,” spørger Mark Raskino retorisk.

Både og

Spørgsmålet besvares af mange eksperter med et både og – og derfor arbejder mange virksomheder i øjeblikket med at etablere små business intelligence-enheder, som smelter it-kompetencen og evnen til at grave data frem sammen med forretningsenhedernes viden om, hvilke data de bedst kan bruge.

Men først lige en sviptur tilbage i historien om business intelligence.

For det lyder jo ganske fornuftigt at samle BI-kompetencerne og se på, hvordan informationer udnyttes bedst.

Spørgsmålet er, hvorfor det først er nu, mange år efter de første investeringer i datawarehouses, at udnyttelsen af business intelligence investeringer for alvor optræder på dagsordenen.

Effekten af disse såkaldte BI-kompetencecentre er stor:

“Studier viser, at sammenholder man en virksomhed, der ikke har et kompetencecenter, med en virksomhed, der har, vil return on investment være 10 gange større, hvis man har et kompetencecenter. Det er ikke så lidt,” lyder det fra Claudia Imhoff, der er leder af rådgivningsvirksomheden Intelligent Solutions, der holder til i Boulder, Ohio.

Tilbage til artiklen 12 it-fif til at sikre din vækst-strategi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere