Indsaml idéer fra kunder og medarbejdere

Tilbage til artiklen 12 it-fif til at sikre din vækst-strategi.

Web 2.0.

Først summede begrebet i it-kredse, men i takt med at fænomenet og dets potentiale er blevet beskrevet i store, internationale erhvervsmagasiner, er det også kommet på topledernes agenda og således en helt uundgåelig faktor for en it-leder at forholde sig til:

Hvordan udnytter vi bedst den kollektive intelligens både blandt medarbejdere og kunder til at skabe værdi?

Web 2.0 har været omgærdet af megen hype og skepsis, for vil kunderne, brugerne og medarbejderne virkelig medvirke?

Hvis det er tilfældet, hvorfor er det så ikke sket endnu?

Modenhed tæller

Svaret ligger efter alt at dømme i modenhed, vurderer Gartner-ekspert Mark Raskino.

I 1990’erne drejede internettet sig om at levere en service “fra os til jer”. Bankerne flyttede skrankerne hjem i folks stuer. Og netbutikkerne viste varehylderne frem på internettet.

Men først langsomt er kunderne hoppet på.

“Nu er alle på – fundamentet er skabt. Det er først nu, det giver mening at udnytte massen af brugere,” vurderer Mark Raskino.

Værdi i trends?

Også en anden trend i tiden tyder på, at brugerne er klar til at medvirke. Det forklarer Nokias CIO John Clarke, der hos Nokia selv forsøger at udvinde værdi af den forbrugertrend, at visse kunder bygger en del af deres identitet op omkring produkter.

“Folk vil gerne have relationer til virksomheden – og de vil hele tiden se noget nyt fra brandet. De vil gerne have, at brandet bekymrer sig om, hvad kunden får ud af det,” siger John Clarke, der i øjeblikket arbejder med at hive nye idéer ind fra for eksempel ‘Beta Lab’, hvor nye produkter, løsninger og software testes blandt dedikerede brugere.

Også internt udnytter Nokia de mange ansattes kollektive viden ved at samle udviklingen omkring en intern wiki, der i dag har 6.000 brugere.

“Det værste, vi kan gøre, er at læne os tilbage og nyde succesen. Så er vi helt sikkert færdige. Derfor er der hele tiden brug for nye initiativer,” konkluderer John Clarke.

Ud over kunder og medarbejdere bredt i virksomheden ligger der mange steder også et uudnyttet aktiv i it-afdelingens egne medarbejdere.

Professor Robert Austin fra Harvard Business School udtrykker det således:

“It-afdelingen er den eneste del af virksomheden, der har et overblik over virksomheden på tværs af siloer og strukturer. Der sidder mange smarte folk med rigtig gode idéer, men der har ikke været tradition for at lytte til dem,” siger han.

Netop it-afdelingens innovationsevne er da også at finde listen over de strategiske udfordringer, som IT i Praksis fra Rambøll Management peger på i 2007-udgaven.

Tilbage til artiklen 12 it-fif til at sikre din vækst-strategi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere