Artikel top billede

Domsstolsstyrelsens direktør, Adam Wolf, drøfter bod med CSC.

Digital tinglysning sparkes til hjørne i otte måneder

CSC må opgive at levere den store digitalisering af de danske tinglysnings-systemer til tiden. Så mange nøglemedarbejdere har forladt projektet, at det må udskydes i næsten otte måneder.

Akut mangel på medarbejdere hos leverandøren CSC tvinger Domstolsstyrelsen til at udskyde dens store prestigefylde digitale tingslysning med næsten otte måneder.

Oprindeligt var det planen, at den digitale tinglysning - der skal reducere behandlingsstiden for tinglysninger fra 10 dage til få sekunder - skulle være klar 25. marts 2008.

Nu hedder den nye dato i stedet november 2008 - en forsinkelse på mere end syv måneder under et år efter, at den store kontrakt blev indgået mellem de to parter.

Hovedårsagen er, at CSC har mistet flere nøglemedarbejdere på projektet, hvilket har gjort, at selskabet ikke kan følge den først formulerede tidsplan.

"CSC har meddelt, at selskabet ikke kan levere til tiden, fordi man har mistet flere nøglemedarbejdere på projektet. Der er jo rift om folk i dag," siger Adam Wolf, direktør i Domstolsstyrelsen, til Computerworld.

Diskuterer bod

Han fortæller, at CSC nu har entreeret med en underleverandør, århusianske Lenio, som nu skal hjælpe med til udviklingen af projektet.

"Det har vi tiltro til, kan fungere," siger Adam Wolf.

Han vil ikke fortælle, hvor meget den langvarige forsinkelse vil koste CSC i bod.

"Der er taget højde for den slags i vores kontrakt, men vi har endnu ikke drøftet detaljerne på plads med CSC," siger Adam Wolf.

Domstolsstyrelsen har kendt til CSCs mandskabs-problemer siden i sommer, men forventede ikke i første omgang, at problemerne var så alvorligt, at det ville udløse en forsinkelse i denne kaliber.

"Vi regnede egentlig med, at vi ville kunne overholde tidsplanen ved at reducere funktionaliteten, så vi kunne sende pantebrevsmodulet på gaden 25. marts," siger Adam Wolf.

Regeringen skal godkende

Forsinkelsen får primært konsekvenser for finanssektoren og ikke mindst Domstolsstyrelsens medarbejdere, som i et år har set frem til at gå i gang med nye og anderledes opgaver, når den digitaliserede tinglysning skulle gå i gang.

I dag foregår tinglysningen manuelt, hvor medarbejdere i Domstolsstyrelsen kontrollerer eventuelle hindringer for at tinglyse. Med det nye system vil denne proces blive fuldstændig automatiseret.

CSC arbejder med en SOA-baseret løsning, der sigter mod, at virksomheder kan indarbejde tinglysnings-tjenesten direkte i deres egne it-systemer.

Udskydelsen af det store tinglysnings-system skal formelt indstilles til regeringen, men ifølge Adam Wolf er der reelt ingen mulighed for, at systemet kommer i luften til tiden.

Ifølge tidligere oplysninger betaler Domstolsstyrelsen et trecifret millionbeløb - angiveligt op til 250 millioner kroner - for den fireårige kontrakt med CSC.

En ret stor del af dette beløb vedrører dog ikke selve system-udviklingen, men derimod indskanningen af dokumenter - en ting, der ifølge Adam Wolf kører efter planen.

Hos CSC vil man ikke bidrage med yderligere oplysninger eller forklare, hvordan det har kunnet gå så galt, at projektet må udskydes med otte måneder blot et år efter kontrakten blev underskrevet.

"Vi udtaler os ikke om sagen," lyder det kortfattet fra Fritjof Lind, direktør i CSCs afdeling for den offentlige sektor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

21. november 2024 | Læs mere