Artikel top billede

Internettet kan løbe tør for plads om få år

Internettet risikerer at udtørre i løbet af de kommende få år. En løsning kan koste flere milliarder kroner.

Computerworld News Service: Privatpersoners og virksomhedernes brug af internettet kan overbelaste dets nuværende kapacitet og føre til "udtørring" om to år, med mindre back-bone-leverandørerne investerer mange milliarder i udbygningen af infrastrukturen, viser en netop offentliggjort undersøgelse.

Det er især de mange videoer og andet web-indhold kan overbelaste internettet inden år 2010, med mindre der investeres op mod 700 milliarder kroner i forøget kapacitet.

Det er en fordobling af de investeringer udbyderne har påtænkt i dag, viser en undersøgelse foretaget af Nemertes Research Group.

Alene i Nordamerika er det nødvendigt at investere mellem 213 og 379 milliarder kroner i de næste tre til fem år, for at matche det stigende behov, skriver Nemertes.

Undersøgelsen er den første, der "sammenkæder Moores lov (eller noget, der minder meget om den) med hastigheden, hvormed der sker fornyelse af applikationerne på internettet," hedder det i undersøgelsen.

Tre til fem år

"Resultaterne viser, at kernefibernettet og switching/routing resourcerne vil kunne klare næsten ethvert tænkeligt behov, så vil internet-infrastrukturen, specielt i Nordamerika, ikke længere være tilstrækkelig om tre til fem år."

Undersøgelsen bekræfter de bekymringer Internet Innovation Alliance (IIA) har haft længe. IIA er en sammenslutning af interessenter, der advokerer for en opgradering af det amerikanske bredbåndsnet.

IIA har længe advaret om, at video og anden tungt web-indhold kunne skabe problemer på nettet.

Undersøgelsen giver nogle gode håndfaste, unikke data, der bekræfter IIA bekymringer over internetkapaciteten, siger Bruce Mehlman, der en af formændene i IIA.

Undersøgelsen viser, at brugen af streaming, interaktive videoer, peer-to-peer-overførelser og musikdownloads vil stige hastigt, og skabe et behov for øget kapacitet.

Næsten 75 procent af de amerikanske internetbrugere så gennemsnitligt 158 minutters video på internettet i maj måned og streamede flere end 8,3 milliarder videoer, viser en analyse fra ComScore analysegruppen.

Internetbrugerne vil skabe flere end 161 exabytes ny data i år.

Dette anses for en positiv udvikling for internettet siger IIA. En exabyte svarer til cirka 1,1 milliarder gigabytes, eller 55.000 års afspilning af video i DVD-kvalitet.

Bredbåndsudbyderne og politikerne er nødt til at være opmærksomme på dette behov, siger Bruce Mehlman.

"Videoerne har forårsaget en eksplosion af internetindhold. Vi tror ikke, at exabølgen bliver forstået, og omkostninger derfor ikke bliver defineret ordentligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere