Vista-bekymringer får it-folk til at søge nye veje

Vista fylder et år: Mange professionelle vil afholde sig fra at installere Vista. Flertallet af de adspurgte it-folk mener, at overgangen til Vista vil skabe ustabilitet og give en øget kompleksitet i it-miljøet.

Computerworld News Service: 90 procent af de 961 adspurgte it-folk i en ny undersøgelse siger, at de er bekymrede over at skulle skifte til Microsofts Vista-styresystem.

Mere end halvdelen siger, at de ikke overvejer at skifte i den nærmeste fremtid.

"Bekymringerne over Vista er i høj grad relateret til stabilitets-spørgsmål. Generel stabilitet og komptabilitet med virksomhedens software bliver nævnt gentagne gange," siger Diane Hagglund fra King Research.

Vistas indpasning

I undersøgelsen, der er udarbejdet af King Research, er 961 it-ansatte blevet spurgt om deres syn på Vistas indpasning i deres organisation, specielt med fokus på planlægningen af indførelse af nye operativsystemer.

Undersøgelsen viser, at hovedparten af de adspurgte er bekymrede over at skifte til Vista, og 44 procent har overvejet alternativer til Windows-operativsystemer, så som Linux og Macintosh, for at undgå et skifte til Vista.

"Det er tydeligt, at mange firmaer seriøst overvejer et alternativ. Ni procent af dem, der overvejer alternativer til Windows-løsninger, er allerede i gang med at skifte til andre systemer, og andre 25 procent forventer at skifte inden for det næste års tid, konkluderes det i rapporten "Windows Vista Adoption and Alternatives".

Macintosh fører an i feltet af de operativsystemer, der opfattes som et alternativ til Vista, og overvejes af 28 procent af respondenterne. Cirka 25 procent siger, at de overvejer Linux Red Hat, mens SUSE Linux og Ubuntu hver får 18 procent af besvarelserne.

Andre ni procent peger på andre Linux-systemer, mens fire procent er usikre i deres valg.

Savner muligheder

De adspurgte siger, at virtualisering er en af de primære årsager til et skifte fra Microsoft.

Cirka to tredjedele af dem siger, at brugen af virtualiserede miljøer har gjort det lettere at implementere alternative operativsystemer.

Ensartet system management kan være en hindring for et skifte væk fra Microsoft, viser undersøgelsen.

49 procent siger, at de har behov for at kunne operere med flere operativsystemer, og 50 procent siger, at de har behov for at lære om nye styringsredskaber. 60 procent af de adspurgte styrede deres Windows system med, der ikke understøtter andre systemer undenfor Windows-miljøet.

Rapporten viser, at "Hen ved halvdelen (45 procent) siger, at udfordringerne med system management i alternativerne til et Windows OS, afholder dem fra at indføre alternativer."

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere