AMD klar med ny multimediaplatform

Advanced Micro Devices er klar med sin nye "Spider"-platform, der kombinerer firmaets næste generation af quad-core processorer med grafikkort og chip-set.

Computerworld News Service: CHip-giganten AMD er klar med dets nye platform Spider, der er rettet mod mutimedia- og spilentusiasternes desktop-pc'er.

Den nye platform indeholder quad-core Phenom-processorer og kan monteres med flere ATI-grafikkort, som giver brugeren den "ultimative visuelle oplevelse", lyder det fra AMD.

Quad-core processoren Phenom leverer processor-kraften til platformen og findes i en 2,2 og en 2,3 GHz udgave.

Hastigheden vil blive øget til 2,4 GHz og 2,6 GHz i første kvartal i 2008, siger Leslie Sobon, direktør for produktmarketing af desktopprodukter hos AMD.

Phenom har, for at forbedre hukommelsens performance, tre shared caches, hvilket er en forbedring af de tidligere to-cache-processorer fra AMD.

65-nanometer

Processorerne produceres i en 65-nanometer-fremstillingsproces, og har mange strømbesparende features, der distancerer dem fra Intels seneste Penryn-processorer, siger Leslie Sobon.

En kombination af hardware og software gør det muligt at tilpasse strømforbruget til de applikationer, der køres.

Eksempelvis vil processorens strømforbrug automatisk reduceres, hvis der kun køres et e-mail-program. Processorerne vil også udnytte den energisparende funktion, når der kun foretages få beregninger i processorerne.

Grafikkort

Pc'er der er bygget med Spider-platformen vil være udstyret med ATI Radeon HD 3850 og ATI Radeon HD 3870 grafikkort.

Grafikkortene understøtter Microsofts DirectX 10.1-specifikationerne, der forbedrer grafikafviklingen på pc'er. DirectX er det primære interface, der renderer multimedia på Microsoft-platformene.

Det renderer også bedre high-definition video med Unified Video Decoder, som resulterer i bedre HD DVD og Blu-ray billeder.

Spider vil understøtte CrossfireX teknologi, der tillader, at op til fire grafikkort kan arbejde sammen. Det giver fleksibilitet, der sparer brugerne for yderligere indkøb af grafikchips i fremtiden.

Pc'erne bliver billigere ved at samle CPU'en og GPU'en i samme platform, siger Leslie Sobon.

Efterfølger på trapperne

Efter opkøbet af ATI sidste år, sagde AMD, at selskabet ville ville arbejde på at udvikle en chip, "Fusion", der integrerer GPU og CPU i samme støbning. Fusion forventes på markedet i slutningen af 2008, eller i starten af 2009.

Siden opkøbet af ATI har AMD kæmpet med faldende markedsandele i forhold til Intel, og er netop noteret for fire kvartaler i træk med tab, dels på grund af udgifterne til købet af ATI.

Selvom Spider ikke kombinere GPU og CPU på samme klods, så er det et stort skridt på vejen mod fusion, siger Jon Peddie, præsident i Jon Peddie Research.

Hverken Intel eller Via har formået at lave en samlet grafisk processor og CPU-platform. Intel droppede deres Timna-projekt i år 2000, og Via mislykkedes med deres Matthew mikroprocessor-projekt.

Oversat af Bo Madsen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere