Artikel top billede

Administrerende direktør Peter Ravn for softwarefirmaet Simcorp kan foreløbig ikke mærke den såkaldte subprime-krise.

Danske Simcorp dribler uden om truende finansuro

Samtidig med at subprime-krisen begynder at kunne ses i it-efterspørgslen fra finanssektoren i USA, fremviste Simcorps direktør, Peter Ravn, i dag et flot resultat.

”Det korte svar er, at det overhovedet ingen indvirkning har på vores aktiviteter.”

Administrerende direktør Peter Ravn for det danskbaserede softwarefirma Simcorp, der leverer specialiserede løsninger til finanssektoren, kan foreløbig ikke få øje på, at den såkaldte subprime-krise, der præger især amerikanske finansvirksomheder, har nogen betydning for Simcorps forretninger.

”For det første er vi ikke så eksponeret i Nordamerika og for det andet er vores kunder ofte kunder i for eksempel pensionsbranchen med en langsigtet horisont,” siger Peter Ravn.

Han tilføjer, at finanskrisen først og fremmest påvirker bankernes interne forretninger med hinanden.

”Så, hvis det på et tidspunkt fører til en bred beskæring af it-budgetterne med grønthøstermetoden, ja så vil det da sikket kunne påvirke os,” siger han.

Simcorp fastholder forventninger

Foreløbig kan Simcorp dog notere, at de første ni måneder af 2007 har budt på solid fremgang. Omsætningen er steget med 33 procent på årsbasis til 107,9 millioner euro (godt 800 millioner kroner) i de tre første kvartaler af 2007.

Simcorp opjusterede forventningerne i forbindelse med aflæggelsen af andet kvartals-rapporten, og udviklingen i tredje kvartal får ledelsen til at fastholde forventningerne om en omsætning i hele 2007 på mellem 150 og 160 millioner euro (1,1 til 1,2 milliarder kroner).

Det danske software selskab henter 28 procent af sin omsætning fra finanskunder i Norden og hele 87 procent fra Europa.

Derimod kommer kun tre procent af omsætningen fra Nordamerika, hvor finanskrisen efterhånden slår igennem i form af lidt lavere it-efterspørgsel.

Cisco øjner afdæmpning

Således skuffede amerikanske Cisco investorerne, da selskabet for en lille uge siden advarende om en afdæmpet efterspørgsel fra amerikanske kunder og fra de største virksomheder – en afmatning, der især var udtalt i finanssektoren.

Også IBM, Sun Microsystems og EMC har været ude med lignende meldinger.

Ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Business Week kan udviklingen meget vel betyde en generelt lavere vækst i it-efterspørgslen. En udlægning, der bakkes op af vicedirektør Stephen Minton fra it-analysefirmaet IDC.

”Vi mener, at udgifterne til it vil aftage i de næste 12 måneder,” siger Stephen Minton til Business Week.

Han forudser, at it-efterspørgslen blot vil vokse med tre-fire procent om året, mod tidligere antaget fem-seks procent, hvis finanssektoren bredt set dæmper deres it-investeringer.

Og hvis problemerne for de amerikanske boligejere spreder sig endnu mere, kan it-vækten gå helt ned i en-to procent om året, påpeger Stephen Minton over for Business Week.

Når der er så meget fokus på finanssektoren, skyldes det, at it-efterspørgslen fra finansielle virksomheder – banker, realkreditinstitutter, forsikrings- og pensionsselskaber – står for 23 procent af indtægterne i de teknologi-virksomheder, der er noteret på Wall Streets aktiebørser.




IT-JOB

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

Unik System Design A/S

Driftskonsulent for Hostingcenter

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere