Ejendomsmæglerne udskyder modernisering

Mens ejendomsmæglernes fælles portal boligsiden.dk kæmper med at få styr på data, kører de enkelte ejendomsmæglerkæder frem for fuld kraft.

Egentlig var nedtællingen sat til udgangen af oktober, men nu sigter Dansk Ejendomsmæglerforening i stedet på, at man kan præsentere en nydesignet udgave af den fælles boligportal boligsiden.dk per 1. december.

Men ideen om at sætte uafhængige alternativer på nettet som Boliga.dk til vægs med et sandt overflødighedshorn af data og statistik er indtil videre udskudt til først i det nye år. Det fortæller økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

”Vi satser lige nu på at gå i luften 1. december. Vi lægger ud med en fuldstændig nydesignet side, og så håber vi at kunne koble den helt nye statistikdel på en måned efter,” siger han.

Alle søgefunktioner på boligsiden.dk bliver moderniseret og ifølge Mads Lindegaard vil siden blive up-to-date med alle eksisterende søgeportaler i dag.

Man vil for eksempel kunne foretage en udvidet søgning, hvor man kan markere et søgeområde på rigtige kort, på adresser eller afstande til adresser.

Man har fortsat ikke de enkelte boligemner liggende direkte på boligsiden.dk, men der bliver linket til mæglernes hjemmesider.

Det betyder, at der vil ikke være det samme tilhørshold som på mæglerkædernes sider, hvor man kan oprette sin egen profil.

Information om fald i udbudsprisen

Men når der på et tidspunkt i det nye år kommer fuldt styr over datatilgangen fra de enkelte mæglerkæder, er det planen at tilbyde kraftigt forbedrede statistikker for de lokale boligmarkeder.

”Der kommer salgspriser, opdelt på kommuner og regioner, dynamisk statistik på et kort, hvor man kan se liggetiderne og udbudspriser for boligemner i et område man selv definerer samt kvadratmeter priser og ændringer i udbudsprisen på de enkelte ejendomme,” siger Mads Lindegaard.

Boligsiden.dk, der grundlæggende ikke er udviklet siden 1999, er kommet under pres af alternative udbydere.

En af dem, Boliga.dk, fanger data fra de enkelte mæglerkæder for blot at præsentere de samme grundoplysninger om de boliger der er til salg. Tilsat nogle statistiske oplysninger som gennemsnitspriser i området og annoncerede prisafslag på de udbudte boligemner.

Netop de små ekstra statistikker har været med til at at gøre boliga.dk lige så besøg om mæglernes egne sider.

Ejendomsmæglere vil selv kontrollere data

At søgetrafikken i stigende grad går til for eksempel Boliga.dk, er en torn i øjet på Dansk Ejendomsmæglerforening.

Dels frygter ejendomsmæglerne, at det skal lykkes nogen at lave en hjemmeside, der de facto bliver stedet, hvor danskerne søger bolig.

Det vil gøre dem i stand til at etablere et monopol på netsøgninger og reelt tvinge ejendomsmægleren til at købe annonceplads på siden.

Men grundlæggende mener medlemmerne af Dansk Ejendomsmæglerforening også, at de selv har ejendomsretten til data, og de har derfor forsøg at blokere for Boligas datafangst.

Der er dog er klar erkendelse af, at udviklingen på nettet ikke kan stoppes, og derfor forsøger ejendomsmæglerne selv at sidde i førersædet.

Men det er ingenlunde sikkert, at det bliver boligsiden.dk, der løber med opmærksomheden i sidste ende.

De enkelte kæder – og i sær de fire store, Home, Nybolig, EDC, Danbolig – der føder ind til boligsiden.dk, er nemlig i praksis mere interesseret i at trafikken lander på deres egen sider.

Blandt andet derfor er udviklingen af kædernes hjemmeside hele tiden flere skridt foran boligsiden.dk.

Seneste eksempel på den udvikling finder man hos kæden Home, der i samarbejde med konsulenthuset Geomatic, for nylig har introduceret en ny funktion, der hedder 'kend dit nabolag'.

Ideen er, at man kan få en typebeskrivelse – der er 32 forskellige typer nabolag – af dem, der bor i det kvarter man overvejer at købe en bolig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere