Midtjyder scorer 86 millioner kroner til it-offensiv

En ordentlig pose penge skal bringe it helt ud i første geled i det midtjyske, hvor folk med forstand på it-forskning skal have plads i kommunerne.

Et konsortium bestående af Innovation Lab, Alexandra Instituttet og It Forum Midtjylland, samt to til tre andre brobygningsinstitutioner på fødevare- sundheds- og energiområdet, skal med 86,5 millioner over de næste fem år styrke projektet It som innovativ drivkraft.

Pengene skal styrke tre områder, nemlig samspillet mellem it-videnmiljøer og erhvervslivet, rekruttering af it-studerende og it-arbejdskraft samt endelig internationalt samspil.

De fleste af pengene vil gå til ansættelse af en række lokale it-netværksagenter, der skal ansættes af konsortiet, men sidde i kommunerne.

Forlængede arm

”De skal være den forlængede arm for videninstitutionerne og forskningen på it-området. Og så skal de sidde ude lokalt, hvor virksomhederne er,” siger Tenna Andreasen, innovatør i Innovation og Forskning under Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Med netværksagenterne håber man, at flere virksomheder vil benytte de muligheder, der er på it-området.

Det skal blandt andet ske ved at få aktiveret den viden, der er på forskningsinstitutionerne.

For 20 millioner kroner elastik

Som en del af midlerne vil der også være en innovationspulje på 20 millioner kroner.

”Handlingsplanen gælder over fem år og det er jo en branche i rivende udvikling. Innovationspuljen skal give lidt elastik til eksperimenter eller innovative projekter, som popper op i løbet af perioden,” siger Tenna Andreasen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke kriterier, der vil blive lagt vægt på, hos ansøgere af midlerne.

”Det skal kunne rumme nye ideer, men der skal også være en eller anden ramme for det. Det er noget der skal arbejdes med nu her,” siger Tenna Andreasen.

Udover samarbejdet med lokale virksomheder håber man også at forbedre regionens internationale relationer.

”Tidligere har internationale samarbejder kørt på meget bureaukratisk niveau. Nu vil vi gerne ud at kigge på, hvor det egentlig er, der sker noget. Hvor er det vores viden kan blive udfordret? Hvor er der nogle hotspots i Europa?” siger Tenna Andreasen.

I den forbindelse håber man at drage nytte af de mange internationale kontakter, konsortiets medlemmer allerede har.

Region Midtjylland finansierer selv 39,5 millioner kroner. Kommune, virksomheder og videninstitutioner lægger 42 millioner. Derudover forventes en medfinansiering fra EU på fem millioner kroner.

Projektet begynder officielt i begyndelsen af det nye år, når de sidste formalia omkring finansieringen forventes at være på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere