Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.
En mellemleder i hovedstadsområdet får en gennemsnitlig månedsløn på 50.825 kroner. De jyske mellemledere tjener knap 10.000 kroner mindre, og midt imellem ligger mellemlederne på de øvrige øer med en gennemsnitlig gage på 46.380 kroner, viser Computerworlds store lønundersøgelse.
Særligt loyale er mellemlederne ikke, for mere end en fjerdedel forventer at have forladt deres nuværende arbejdsgiver om 12 måneder, og godt 30 procent har aktivt søgt et tilsvarende job hos en anden virksomhed, viser Computerworlds oversigt.
Over halvdelen er i løbet af de seneste 12 måneder blevet kontaktet med et tilbud om et tilsvarende job hos en anden arbejdsgiver.
Mellemledernes løn er steget 6,5 procent, og dermed er denne jobkategori nummer fire på hitlisten over dem, der har fået den højeste lønstigning.
Gennemsnitslønnen steg fra 44.178 kroner sidste år til 47.065 kroner i år.
Men det er ikke ensbetydende med, at alle mellemlederne er tilfredse med deres løn, mere end hver tredje er faktisk misfornøjet med lønnen.
Overarbejde og stress
Godt syv procent af mellemlederne arbejder 40 procent mere end den officielle arbejdstid.
Ikke overraskende er det den gruppe, der kommer tættest på den overarbejdende it-direktør. De fleste mellemledere arbejder dog 20-29 procent mere end den normerede arbejdstid.
Stressfaktoren hører muligvis sammen med det vidtgående overarbejde.
Næsten 34 procent af mellemlederne er blevet mere stresset i det forløbne år – kun overgået af it-supportere.
En tiendedel er blevet mindre stresset, hvorimod cirka halvdelen har samme stressniveau. Blot 5,3 procent har været sygemeldt med stress inden for de seneste tre år.
Kvinder blandt mellemledere er ikke et særsyn, da næsten 12 procent er af hunkøn.
Dermed er mellemledere nummer tre på listen over jobkategorier med flest kvinder, kun overgået af it-supportere med 14,3 procent kvinder og projektledere med 14,9 procent kvinder.
Se skema over, hvor meget de enkelte faggrupper egentlig tjener.