Artikel top billede

Partierne overser mulighederne i web 2.0

Folketingsvalg 2007: Hvis ikke politikerne tager sig sammen, vil andre overtage den politiske debat på nettet. Politikerne er for dårlige til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener politisk ekspert.

Både Helle Thorning Schmidt, Anders Fogh Rasmussen og resten af hovedpersonerne i det danske folketingsvalg sprøjter videoer ud på internettet.

Og har du lyst kan du blive ven med den konservative kulturminister Brian Mikkelsen på MySpace, mens den tidligere socialdemokratiske partiboss Mogens Lykketoft er at finde på Facebook.

Og ikke nok med det. Medierne dækker politikernes indtog på internettet massivt i både fjernsynet, radio og aviserne.

Problemet er bare, at politikerne ikke er særligt gode til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener eksperterne.

Og hvis ikke politikerne tager sig sammen, kan det ende med, at andre overtager den politiske debat på nettet, pointerer Niels Krause-Kjær, politisk kommentator og med en fortid som spindoktor for de konservative.

Muss wir auch haben

"Nok er det gået op for folketingskandidaterne, at so ein ding muss wir auch haben. Men de gør det bare ikke særligt godt," siger han.

Han medgiver, at både Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning Schmidt blogger.

"Men hvis det er dem selv, der skriver de blogs, så skjuler de meget godt," siger Niels Krause-Kjær. Meget af den stads minder meget om, at en partifunktionær har fået tjansen at blogge for partilederne, mener han.

Og fortsætter politikerne at tale ned på vælgerne på nettet i stedet for at tale med dem, så risikerer de at miste magten over den politiske debat på internettet.

"Hvis politikerne ikke er i stand til at levere en autencitet og oprigtighed på internettet, så vil andre gøre det. Og så mister de endnu mere kontrollen over debatten end ellers," siger Niels Krause-Kjær.

Farvel til kontrol

I forvejen skal statsministerkandidaterne acceptere, at de ikke længere har kontrollen over debatten på nettet, hvor alle kan give deres besyv med.

Og de gør det.

Men forsætter Helle Thorning Schmidt og Anders Fogh Rasmussen i den samme kedelige gænge, så kan det gå endnu værre, mener Niels Krause-Kjær.

"Nogen vil tage internettet fra dem, hvis de ikke selv evner det."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere