De potentielt fremtidige regeringspartnere, SF og Socialdemokraterne, står splittet i spørgsmålet om terrorpakkens bekendtgørelse om telelogning.
Hvis det lykkes for venstrefløjen at vippe VK-regeringen af pinden 13. november, kan Socialdemokraterne se frem til at blive lagt under pres fra SF for at ophæve terrorlovens bekendtgørelse om telelogning.
Bekendtgørelsen tvinger alle, der sælger telefoni- og internettjenester til at logge samtlige trafikdata på danskernes internetfærden og brug af både fastnet- og mobiltelefon.
Logningsdata skal udbyderne inden for kort tid kunne udlevere til politi og efterretningstjeneste, hvis de stiller med en dommerkendelse.
Skal ophæves
"Vi vil gøre vores til, at den bliver ophævet igen, så man starter fra scratch. Det er det, man har et folketing til: At afskaffe love og lave nye," siger Holger K. Nielsen, it-ordfører for Socialistisk Folkeparti, SF.
Han kalder det for et problem, at Socialdemokraterne i sin tid støttede loven og stemte for.
"Det var kun os, de Radikale og Enhedslisten, der stemte imod. Derfor må vi lægge pres på Socialdemokraterne i givet fald," siger Holger K. Nielsen.
Bliver ikke ophævet
Står det til Socialdemokraternes it-ordfører, Troels Ravn, kan Holger K. Nielsen presse så meget han vil.
Socialdemokraterne støtter terrorpakken, og bekendtgørelsen om telelogning bliver ikke ophævet.
"Vi har stemt for, og det holder vi fast ved," siger Troels Ravn.
Han sætter i stedet sin lid til arbejdet i den følgegruppe, der skal vurdere om loven virker efter hensigten.
"Vi ønsker, at den følgegruppe, der er nedsat i forhold til logningsbekendtgørelsen, ret hurtigt skal se på, om der bliver skudt med spredehagl," siger Troels Ravn.
Trods alt bekymret
Selvom telelogningen også med en eventuelt ny regering tilsyneladende er kommet for at blive, udtrykker den socialdemokratiske it-ordfører trods alt sin bekymring over den den massive registrering af lovlydige borgere.
"Omkostningerne kan blive for store i forhold til terrorberedskabet. Vi har givet køb på nogle af de principielle rettigheder, der siger, at mennesker ikke skal overvåges," siger Troels Ravn.
Mange borgere føler sig i øvrigt ikke stødt, ud fra devisen om, hvis man har rent mel i posen, så gør det ikke noget med overvågning, men han.
"Megen af denne overvågning giver god mening. Men personligt og helt principielt mener jeg bestemt, at man skal finde en balance, for vi vil ikke have et overvågningssamfund," erklærer Troels Ravn
Helt værdiløs
Holger K. Nielsen erklærer til gengæld logningsbekendtgørelsen for helt værdiløs, fordi der er for mange smuthuller for potentielle terrorister.
"Det er helt usandsynligt, at man kan fange nogen med den," siger den tidligere SF-formand.
Han mener, at Danmark burde have afventet, hvad andre lande gør, og er utilfreds med, at Danmark er gået enegang i EU i spørgsmålet om logning af trafikdata.
"Jeg er med på, at man skal have redskaber til terrorbekæmpelse, men det her går alt for vidt," siger Holger K. Nielsen.
En eventuel justering af bekendtgørelsen kan komme på tale, når følgegruppen har vurderet den, mener Troels Ravn.
"Vi vil have snor i loven og agere hurtigt, hvis noget er skævt," siger han.