Videnskabsfolk imod EU-patenter

En række europæiske videnskabsfolk protesterer over EU-kommisionens forslag til patent-regler for software.

Indhold

En gruppe på 31 europæiske videnskabsfolk protesterer til EU-parlamentet over det forslag til regler for software-patenter, som EU-kommissionen har fremlagt. Det skriver den britiske nyhedstjeneste ZDNet UK.

Mange frygter, at den amerikanske patentmodel på softwareområdet vil blive anvendt i EU. I USA er kravene til software-teknologier, som patenteres, ikke nær så restriktive som de regler, der har været gældende i EU indtil nu.

Kommissæren for det indre marked, Frits Bolkenstein, har beskrevet forslaget som en løsning, der ligger midt mellem de amerikanske softwareproducenters ønske og de holdninger, som især open source-miljøet repræsenterer.

De europæiske videnskabsfolk stiller sig kritisk over for forslaget og forlanger, at parlamentet vedtager en tekst, som gør det umuligt at patentere ideer, som ligger til grund for software eller algoritmer.

De beder derfor EU-politikerne om at sige nej til patenter på at behandle information, på dataformater og på interaktion mellem mennesker og maskiner.

En række komiteer under parlamentet er i øjeblikket ved at behandle forslaget. Ud over de 31 videnskabsfolks protest har 143.000 europæere underskrevet en lignende protestskrivelse fra anti-patent organisationen EuroLinux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere