Blu-ray sælger dobbelt så godt som HD DVD

Hver gang, der sælges en HD DVD-skive, sælges der to Blu-ray. Det er dog langt fra afgjort hvem, der løber af med sejren om fremtidens HD-format.

En opgørelse over antallet af solgte HD-medier i USA viser, at Sonys Blu-ray-teknologi ligger godt til i konkurrencen.

Det er Home Media Research, der har offentliggjort tal for, hvordan markedet for de to HD-formater har udviklet fra den 1. januar til den 30. september 2007.

Sonys Blu-ray-teknologi blev solgt i 2,6 millioner enheder, mens konkurrenten HD DVD solgte lige godt halvdelen eller helt præcist 1,4 millioner diske.

HD DVD er udviklet af Toshiba, og understøttes af eksmepelvis Microsoft. HD DVD blev spået en stor fremtid – ikke mindst fordi pornoindustrien kastede sig over formatet - men har haft en sløv start.

HDD DVD på vej igen

De seneste måneder er det gået frem for formatet, ikke mindst fordi Paramount Pictures og DreamWorks Animation har indgået en eksklusivaftale om kun at udgive deres HD-titler på Toshibas format i de kommende 18 måneder.

Og aftalerne med de to studier kan gøre salgstallene for HD DVD grønne i efteråret.

Nye titler som Paramount-udgivelsen Transformers er et eksempel på, at kampen ikke er forbi. Transformers er nemlig den største HD-succes til dato, og allerede på førstedagen blev der langet mere end 100.000 kopier over disken, hvilket igen bringer Toshibas format ind i kampen.

På den modsatte side har Sony blandt andet allieret sig med selskaber som Walt Disney, 20th Century Fox og naturligvis Sony.

Studier som Warner Home Video vil fortsat udgive titler på både HD DVD og Blu Ray, og i løbet af 2007 planlægger det, at udgive mellem 60-70 titler på HD DVD og Blu-ray.

Producenter som LG og Samsung har heller ikke valgt side, men vil producere afspillere til begge formater.

Firmaer satser på Blu-ray

Den store videoudlejnings kæde Blockbuster har derimod valgt side i den bitre formatkrig mellem HD DVD og Blu-ray, og de kan måske blive tungen på vægtskålen. Langt størstedelen af deres butikker nemlig vil udleje Blu-ray-film frem for HD DVD.

Blockbuster har annonceret, at virksomhedens 1.450 butikker i USA vil satse på udlejning af Blu-ray-formatet.

Beslutningen kommer efter en pilot-undersøgelse i 2006, hvor 250 Blockbuster-butikker tilbød begge formater til udlejning.

"Udlejningen af Blu-ray stod for 70 procent, mens HD-DVD stod for 30 procent," siger talsmand i Blockbuster, Randy Hargrove.

"Det samme var tilfældet for vores online-udlejning. Det er ikke fordi, vi lovpriser Blu-ray. Vi følger efterspørgslen. Hvis den skifter, så følger vi med," siger han.

Også dansk tendens

Denne beslutning synes at være i tråd med forbrugernes formatvalg, vurderer Danny Randrup, filmindkøber hos Axel Music.

"På et tidspunkt havde vi et salg, der var sådan 50-50. Men lige nu er der kun én tendens og den peger på Blu-ray," siger han.

På forhandlerens hjemmeside følger man formatkrigen, og salgsstatistikken understreger tydeligt, at Blu-ray har godt greb om det danske marked.

Således har 67 procent af Axel Musics totale salg af de nye formater siden introduktionen været film på Blu-ray.

Danskerne vælger Sony

I Branchen for Forbrugerelektroniks årsopgørelse over danskernes elektronikforbrug udgør HD-afspillerne en meget lille andel, og det er primært konsoller med mulighed for at afspille HD, der sælges i landet. Og her står Sony med sin PS3 stærkt i Danmark.

Indkøbschef i Merlin, Thomas Borre Hansen vurderer, at PS3 har 70 procent af salget i Merlin-butikkerne, mens Xbox 360 har 15 procent.

Branchen for Forbrugerelektroniks anslår, at der i 2006 er solgt 1.000 dedikerede HD-afspillere, og prognosen for 2007 hedder 10.000 styks. Der er ikke sat tal på, hvordan formaterne fordeler sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere