Halvdelen af id-tyvene ryger i fængsel

Hvis du er sigtet for id-tyveri, er der 50 procents chance for, at du undgår et ophold i fængslet, viser undersøgelse fra USA.

Computerworld News Service: Halvdelen af de anklagede for id-tyveri ender bag tremmer. Det er en af konklusionerne i en undersøgelse af afsluttede sager fra det amerikanske Secret Service, der er foretaget af Utica Colleges Center for Identity Management and Information Protection.

Det er første gang forskere har fået lov at gennemgå Secret Service data på dette område. Undersøgelsen er baseret på 500 fortrolige sager fra Secret Service-arkiverne.

"Anklagerne havde en lidt større chance for at sende id-tyvene i fængsel, helt præcis 51 procent, og kunne forvente at den dømte fik en fængselsstraf på op til tre år," konkluderes det i undersøgelsen.

Utica College har arbejdet sammen med en række partnere om undersøgelsen, her i blandt Secret Service, IBM og FBI.

Undersøgelsescentret på Utica blev oprettet i 2006, for at studere de metoder id-tyvene brugte, samt hjælpe virksomheder og myndigheder med at minimere risikoen for at blive udsat for denne type forbrydelser.

Teknologi som printere, mobiltelefoner og computere blev anvendt i halvdelen af sagerne. Kun i 10 procent af tilfældene var internettet det eneste tyvene brugte.

Id-tyvene stjæler oftere fra folk, de ikke kender personligt. En ven eller et familiemedlem var kun et offer i 16 procent af sagerne. I cirka hver tredje tilfælde blev der stjålet data fra id-tyvens arbejdsplads.

Identitets-tyveri er et velstuderet fænomen, men det er usædvanligt, at undersøgelserne er baseret på så præcise data.

"Undersøgelsen er signifikant, fordi den ikke bygger på besvarelser eller statisk dataindsamling," skriver forfatterne.

Det gennemsnitlige tab ved et id-tyveri var cirka 160.000 kroner, men i et af de undersøgte tilfælde var beløbet 68 millioner kroner.

Tyven havde brugt den falske identitet til at købe luksusbiler og oprette et antal skuffeselskaber, som han benyttede til at narre andre investorer. Generelt er konklusionen dog:

"Jo flere, der er involveret i bedragerierne, desto større er tabet," hedder det i rapporten.

I følge Javelin Strategy & Research Inc. kostede id-tyveri virksomheder og privatpersoner i USA 259 milliarder kroner i 2006.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere