ERP sigter mod brancheløsninger og partnerskaber

Tema: Mens salget af ERP-løsninger stagnerer, så fortsætter leverandører og forhandlere tendensen med at skabe brancheløsninger og finde forretningspartnere.

Leverandører af ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning) er på udkig efter partnere til at implementere, og de har også travlt med at udvikle stadig flere brancheløsninger.

"Ved at indgå partnerskaber med implementeringsfirmaer forventer leverandørerne at kunne nå bredere ud i markedet," vurderer Herbert Nathan.

Herbert Nathan ejer rådgivningsvirksomheden Herbert Nathan & Co., der har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at finde rundt i skoven af ERP-løsninger.

500 til 1.000 ansatte

Danske virksomheder med 500 til 1.000 medarbejdere og en omsætning på en halv til en hel milliard kroner er den gruppe af firmer, der investerer mest i ERP-løsninger. Nathan mener, at der er omkring 1.000 virksomheder herhjemme, der passer ind i den boks.

"De helt store har købt, og de har ofte en SAP- eller Oracle-strategi, så der er ikke mange udskiftningsprojekter blandt de største virksomheder herhjemme," siger Herbert Nathan.

De mellemstore virksomhedskunder har ofte ældre systemer, og når de så samtidig vokser og måske ændrer forretningspraksis eller udbuddet af produkter, så kræver det almindeligvis, at ERP-løsningen skal rettes til eller måske helt skiftes ud.

Slut med XAL

Masser af danske virksomheder bruger Microsofts Concorde XAL-løsning, men det kan de ikke blive ved med. I 2009 ophører Microsoft med at supportere XAL, så mange brugere er på udkig efter noget nyt.

"Mange kunder har haft XAL-løsningen i måske 10 år, og det tidsrum er der sket et utal af tilretninger, så selv, hvis de havde lyst, så vil det være svært at fortsætte med at bruge Concorde XAL, når først supporten lukker," siger Herbert Nathan.

Blandt leverandørerne skærpes konkurrence i netop mellemmarkedet. Både Oracle og SAP kæmper hårdt for at komme længere ned i markedet, og begge virksomheder - ikke mindst Oracle har købt op over en bred kam.

Masser af leverandører

Der er rigtig mange leverandører i den lavere ende og mellemmarkedet. Eksempelvis Guideix, Maconomy, EDB Gruppen, Lawson, IFS, IBS, Agresso og Microsoft.

"Der er også en spiller som Infor, der købte SSA, efter at SSA havde overtaget Baan, hvilket betyder, at Infor i dag er blandt de tre-fire største ERP-leverandører på verdensplan," siger Herbert Nathan.

I stedet for kun at satse på egentlige implementeringspartnere er det at sælge og/eller leje softwaren via internettet blevet stadig mere populært.

Konceptet SaaS (Software as a Service) har vind i sejlene også på området ERP og her indbyder prismodellen til massedistribution snarere end personligt salg.

Skal kunne mere

Leverandørerne vil stadig gerne have partnere, der kan implementere, men med SaaS er det ikke nok.

"En af den traditionelle implementeringspartners store interesser i at implementere ERP-systemer har alle dage været muligheden for at kunne tjene på kundespecifikke tilretninger, og den mulighed er også nødt til at være til stede med SaaS-løsningen," har IDC Nordics analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng tidligere fortalt Computerworld.

SaaS gør ifølge IDC bestemt ikke kanalen overflødig.

"Tværtimod. For antallet af discipliner, man som SaaS-leverandør af forretningskritiske systemer skal mestre, stiger kun i fremtiden, så fremtidens partner skal i stigende grad være både forretningsrådgiver og driftsansvarlig," lyder det fra Karsten Fogh Ho-Lanng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere