125 nye konsulenter skovler penge ind til Topnordic

Især 125 nye konsulenter tilskrives årsagen til at Topnordic skovler penge ind. Selskabet tror dog stadig på mindre lukrativt område

Især 125 nye konsulenter har sat positive spor på indtjeningen i det kvartalsregnskab, som Topnordic i dag har offentliggjort sammen med det norske børsnoterede moderselskab, Ementor.

I forhold til tredje kvartal i fjor har Topnordic oplevet en vækst i resultatet før skat og afskrivninger (EBITDA) på 44,1 procent i forhold til tredje kvartal i fjor.

I samme periode er omsætningen steget med 3,3 procent til 919,2 millioner kroner.

Ifølge kvartalsregnskabet fra det børsnoterede norske moderselskab, Ementor, skyldes resultatvæksten i den danske division især 125 nyansatte infrastruktur-konsulenter.

Konsulenter giver bedre indtjening

Det billede bekræfter økonomidirektør Martin Trolle.

"Konsulentydelserne har en langt større indjeningsgrad end hardware, så når vores serviceforretning stiger, så forbedrer det også vores indtjening," siger Martin Trolle.

Han afviser dog, at Topnordic som en konsekvens af de nye fornemmelser for konsulentverdenen påtænker at nedtone hardware-forretningen til fordel for de mere indtægtsgivende konsulentydelser.

Stolthed over hardware-salg

"Vi er stadig stolte over at være dygtige til at sælge hardware, selv om det ikke er en høj marginal forretning. Samtidig er vores serviceydelser meget tæt forbundet til projekter, der knytter sig til vores," siger Martin Trolle.

Han afviser dermed en konsulentsatsning inden for andre områder end dem, der især knytter sig til drift og infrastruktur.

Selv om konsulentforretningen fremhæves som årsagen til den øgede indtjening, fremhæver Martin Trolle også de effektiviserings- og rationaliseringsgevinster, der har været konsekvensen af at sammenlægge Atea, Ementor og Topnordic.

"Vi har ikke længere tre huslejer, adminstrationer, forsikringer og revisor-regninger. Synergierne er for alvor ved at vise sig på omkostningssiden," siger Martin Trolle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere