Nicaragua er Danmarks it-brohoved til Amerika

It-sektoren blomstrer i Nicaragua. Danida og Håndværksrådet peger på potentiale i landet for danske virksomheder.

Det er nok de færreste, der associerer landet Nicaragua med en blomstrende it-sektor, men det kan være slut nu.

Både Håndværksrådet og Danida øjner et stort potentiale i det mellemamerikanske land og sender derfor en delegationsrejse med 13 danske it-virksomheder af sted til landet i begyndelsen af november.

Blandt virksomhederne er GoIP Internatinal, der drager til Nicaragua, blandt andet for at få et brohoved til de amerikanske kontinenter.

Nicaragua tegner nemlig ret lovende på to fronter: Mejeri- og it-sektorerne.

It-virksomheder betegner Nicaragua som lovende

Det mener i hvert fald den danske ambassade i Nicaraguas hovedstad Managua:

"Ambassaden har haft besøg af flere danske it-virksomheder, der er imponeret over niveauet i den nicaraguanske it-sektor," siger Marie Wibe, programkoordinator i Danida.

Netop Nicaragua er fokus-land for Business-to-Business (B2B) Programmet, fordi det mellemamerikanske land er på listen over Danidas programsamarbejdslande, som regeringen har valgt at fokusere på med udviklingsstøtte.

I en rapport, som Udenrigsministeriet har fået udarbejdet, fremhæves Nicaraguas it-sektor på grund af de lave lønomkostninger til en faktisk veluddannet, engelsk og spansk-talende arbejdsstyrke, gode regeringsinitiativer inden for området og en moderne teleinfrastruktur.

Spundet ind i fiberoptik

Det fremhæves blandt andet, at Nicaragua har mere 2.000 kilometer fiberoptiske kabler i landet, og at landet er forbundet til omverdenen via ARCOS-1 (Americas Region Caribean Ring System), der er et 8.400 kilometer lang fiberoptisk ringforbindelse, der forbinder de mellemamerikanske lande.

Også mobilinfrastrukturen er veludbygget. 2,5 millioner af landets godt 5,7 millioner indbyggere er udstyret med mobiltelefoner, heraf mange 3G.

Endvidere fokuserer både regeringen og mere end 44 universiteter på it-uddannelser.

Virksomheder vil opleve højt niveau

Men en ting er prioriteringen af it-sektoren – en anden ting er realiteterne. Og her er det Danidas vurdering, at danske virksomheder vil opleve et højt niveau.

"Det er vigtigt, at de lokale virksomheder lever op til det niveau, som danske virksomheder efterspørger, fordi det øger chancerne for langvarige partnerskaber til gavn for Nicaraguas udvikling. Og det er vores opfattelse, at mange af dem gør," siger Marie Wibe fra Danida.'

GoIP International flyver med til landet. Men det krævede lidt overtagelse, før administrerende direktør Ivan Solvason takkede ja:

"Mit første indskydelse var – de er ikke rigtigt kloge. Men da jeg så agendaen, fornemmede jeg gode muligheder for at få adgang til en ny målgruppe," siger Ivan Solvason, der blandt andet sælger turnkey-løsninger til ip-telefoni-selskaber.

GoiP International har dog flere formål med besøget. Ifølge Ivan Solvason er Nicaragua en interessant indgang til Mellemamerika, Sydamerika og Nordamerika.

Knytte kontakter til it-udviklere

"Vi håber på at få adgang til routing af minutter, så vi kan få hul igennem til billige telefonforbindelser til hele Latinamerika," siger han.

Endelig – og ikke uvæsentligt – håber GoIP-direktøren, at selskabet kan knytte forbindelse med it-udviklere i Nicaragua.

"Ligesom andre it-selskaber, har vi problemer med at skaffe folk. Vi har allerede syv personer i Minsk og en i Frankfurt. Måske bliver Nicaragua næste land," siger han.

Håndværksrådet er som fast konsulent på Danidas B2B-program i mere end 12 år medarrangør af delegationsrejsen.

"Vi håber på, at mere end halvdelen af virksomhederne etablerer partnerskaber på tværs af landegrænserne," siger chefkonsulent Tine Bork, der henviser til gode erfaringer med denne type delegationsrejser:

"Erfaringerne viser, at mere end to tredjedele af virksomhederne går videre med de kontakter, de får."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere