Artikel top billede

Dansk Folkemindesamlingen flyttede i 1997 ind i ”Fisken,” i forlængelse af Den sorte Diamant i København.

Søges: Bevaringsprojekter - Gives: Millioner

Storage-virksomheden EMC støtter lokale og regionale digitaliseringsprojekter med op til 15.000 dollars. Konstitueret direktør i Dansk Folkemindesamling er begejstret for initiativet.

Har du et lokalt projekt, der har til formål at sikre og formidle historiske og kulturelle vigtige informationer?

Så kan du søge om en ny fond fra Storage-virksomheden EMC, der vil donere op til 15.000 dollars.

Det nye initiativ, fonden Heritage Trust Project, støtter lokale og regionale digitaliseringsprojekter verden over. Dermed kan lokale arkiver, museer, private samlinger og biblioteker i Danmark også få økonomisk hjælp til digitale bevaringsprojekter.

Mere tilgængelig

Konstitueret direktør i Dansk Folkemindesamling, Else Marie Kofod, tager godt imod initiativet.

”Det er en rigtig god ide og lige noget for os. Vi kunne sagtens tænke os at søge fonden,” siger hun.

It indgår i næsten alt, hvad Dansk Folkemindesamling laver.

”Vi har faktisk lige talt om, hvordan vi kan lægge kilder ud eller lave interaktive brugerundersøgelser og indsamle data” fortæller hun.

Ifølge Else Marie Kofod er fordelen ved at gå over til digitalisering, at samlingens arbejde bliver mere tilgængeligt for danskere i hele landet.

”Alle kan få glæde af det. Vi bor i København, og hvis vi lægger materiale ud via vores hjemmeside, kan folk arbejde med vores ting i Jylland. Noget andet er, at man kan lave sjove kombinationer af lyd, billede og tekst,” fremhæver hun.

Bevares for eftertiden

Samtidig gør hun opmærksom på, at værkerne ikke går tabt i tilfælde af ulykker, hvis de bliver digitaliseret.

”Vi er i gang med at digitalisere vores båndsamling, som går helt tilbage til 40-50´erne. De går i stykker, hvis de ikke bliver overført til et andet medie,” for tæller den konstituerede direktør.

Bidragene fra fonden varierer fra 5.000 til 15.000 dollars, og der er deadline for ansøgninger den 30. november 2007. Den 14. februar næste år bliver det offentliggjort, hvilke projekter der får glæde af fondens bevillinger.

”Jeg kan kun opfordre danske arkiver, museer, samlinger og biblioteker til at søge støtte til deres digitale bevaringsprojekter. Det vigtigste er, at projekterne er lokalt forankrede. For det er ofte lokalt, at der mangler økonomiske midler til at sikre kulturelle og historiske værdier digitalt, siger Kurt Bager, adm. direktør i EMC Danmark.

Også private samlinger af musik og kunst, lokale kulturelle arkiver, uddannelsesinstitutioner eller virksomheder kan søge midler i Heritage-fonden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere