Snigpremiere på væg til væg-kommunikation

Der var snigpremiere i København i går på Microsofts Office Communications Server 2007. Danske GN er først på verdensmarkedet med headset, som er certificeret til kommunikationsplatformen.

Der var snigpremiere i København i går.

Det var en uge før Microsofts stifter, bestyrelsesformand og chefsoftware-arkitekt Bill Gates efter planen går på scenen i San Francisco for at præsentere Microsofts bud på de softwareprodukter, der skal skabe forudsætningen for morgendagens digitale væg til væg-kommunikation eller unified communications.

Produktlanceringens to hovedelementer Office Communications Server 2007 og klienten Office Communicator 2007 har allerede været til salg og levering en måneds tid.

Og på det danske marked kan Microsofts produktchef for unified communications Jørgen Rahbek melde om ti solgte løsninger, selvom de første løsningspartnere knapt nok har alle certificeringerne på plads endnu.

Microsoft Danmark og TDC havde samlet 400 kunder, partnere og ansatte til en præsentation af mulighederne i unified communications generelt - og i særdeleshed i det samarbejde som de to it-giganter har i Danmark om digital væg til væg-kommunikation.

Ifølge vicedirektør Søren Jensen fra TDC Business Nordic vil Microsoft gøre unified communications-platformen til den realtidsapplikation, der binder kundernes virksomheder samen på tværs af hierarkier og systemer.

TDC vil binde det hele sammen til løsninger, der realiserer og integrerer kommunikation fra alle tænkelige programmer på alle tænkelige enheder.

Brugerhåndtering i centrum

Med lanceringen af Office Communications Server 2007 samler Microsoft en række kommunikationsfunktioner, som hidtil i det store hele har eksisteret i en række andre produkter.

Men et af Microsofts vigtigste våben i kampen om markedet for kommunikationsløsninger er Windows Server Active Directory, der blev lanceret med Windows 2000 Server.

Active Directory gør det muligt at oprette og vedligeholde brugere ét sted. Det er forudsætningen for at bygge ud med produkter som Exchange Server, Communications Server og Live Meeting, som åbner for alle de mange muligheder i væg til væg-kommunikation.

Mulighed for blandt andet at samle fastnet telefoni, mobiltelefoni, mail, instant messaging og video møder i løsninger med fælles indbakke og usynlige overgange, så en kommunikation uden problemer følger med brugeren.

”I de fleste virksomheder er formålet med at investere i unified communications at nedbringe eller helt fjerne spildtid. Hvis det er besværligt at få fat i de mennesker der skal tage beslutningen eller blot reagerer, så er det spildtid,” siger Henrik Zangenberg, der er managing partner hos Gartner Group i Danmark.

Tilstedeværelse

Dermed rammer han lige ned i et andet vigtigt våben i kampen om markedet for kommunikationsløsninger – tilstedeværelse eller presence.

Det er funktionen, som afhængig af løsningernes sammensætning, kan vise, om en bruger er til stede og eventuelt på hvilken lokation, og terminal.

Dermed bliver det muligt at træffe en kvalificeret beslutning om, hvordan man ønsker at kommunikere, inden man går i gang med den traditionelle telefon tag-fat.

”Det er næste generation af klartonen. Du har et overblik over, om den, du ønsker at kommunikere med, er til stede, og måske hvor og hvordan vedkommende er til stede. Efterhånden som det bliver muligt vil virksomhedens kunder også forvente at kunne kommunikere med virksomheden på den måde,” siger Henrik Zangenberg.

Produktchef Jørgen Rahbek fra Microsofts danske unified communications gruppe understreger, at den aktuelle produktlancering kun er begyndelsen.

”De kunder vi har solgt Office Communications Server 2007 til eller taler med lige nu er enten startet med at undersøge markedet for IP-telefoni eller video-konference. Vi kan så tilbyde en løsning, som kan udvikle deres samlede kommunikationsbehov fra det aktuelle niveau og til et helt andet niveau i fremtiden,” siger Jørgen Rahbek.

100 millioner brugere

Perspektivet har hans chef Jeff Raikes ridset op. Jeff Raikes er ansvarlig for Microsofts Information Worker-aktiviteter, som blandt andet omfatter Office-produkter, forretningsapplikationer og kommunikation.

Han mener, at 100 millioner mennesker på verdensplan vil foretage telefonsamtaler direkte fra deres officeapplikationer om få år.

For når Bill Gates på tirsdag officielt lancerer unified communications platformen, så bliver det med intentionerne om at skabe et helt nyt it-miljø, hvor Microsoft-partnere bruger kommunikationsværktøjerne i arbejdet med at udvikle nye applikationer og løsninger.

Men det nye it-miljø vil også omfatte hardwareproducenter – blandt andet danske GN.

Som den første leverandør har GN fået certificeret tre headset til Office Communicator 2007. De tre Jabra-headset har blandt andet wideband lyd, som dækker op til 6.800 Hz mod traditionelle headsets 4.000 Hz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere