Regeringens handlingsplansom skal vise, hvordan regeringen har tænkt sig at forbedre danskernes it-færdigheder, er på vej
Marie Munk, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, fortæller, at der er et udspil på vej, som skal bane vejen for et bredt løft i danskernes evner foran computeren.
"Vi er meget tæt på at have handlingsplanen færdig," fortæller Marie Munk.
Baggrunden for handlingsplanen er en rapport, der viser, at danskernes kompetencer betyder, at samfundet ikke får den fulde gevinst af digitaliseringen, fordi en stor del af befolkningen ikke kan finde ud af teknologien.
Computerworld har tidligere i en række artikler beskrevet konklusionerne i den snart et år gamle rapport, som Teknologisk Institut lavede for It- og Telestyrelsen. Rapporten blev desuden beskrevet i dagbaldet Politikens søndagsudgave.
Siden har undervisningsminister Bertel Haarder erkendt problemet og foreslået, at folkeskolerne begynder at teste elevernes it-kompetencer.
Og nu melder IT- og Telestyrelsen altså, at en bred plan for at forbedre befolkningens it-evner er på trapperne.
Nye tal på vej
Hos Teknologisk Institut er det sektionsleder Knud Erik Hilding-Hamann var projektleder på analysen. Han mener, at det på nuværende tidspunkt er meget svært at vurdere, om noget har flyttet sig siden undersøgelsen blev udarbejdet for snart et år siden.
"Danmarks Statistik er ved at køre en undersøgelse nu, som er sammenlignelig med sidste års og i Norge gennemføres en undersøgelse som også vil være direkte sammenlignelig med den danske," forklarer Knud Erik Hilding-Hamann.
Han mener, at det er helt centralt, at der gøres noget for at løse problemet med manglende it-færdigheder i befolkningen.
"Hvis der ikke gøres noget, så opnår vi ikke de fordele, der ligger i it. Det gælder i det offentlige , i virksomhederne og for den enkelte borger " siger sektionslederen.
Han mener, at undervisningsministerens udmelding om at teste folkeskoleelevernes it-evner er et godt initiativ på langt sigt. På kort sigt sætter han sin lid til den plan for borgernes it-kompetencer, som IT- og Telestyrelsen har på tegnebrættet.
"Det kan godt virke som om det har taget lang tid, men der er mange, der skal involveres, før man kan få en plan til at gå op," siger Knud Erik Hilding-Hamann.