Yahoo holder styr på det hele

Yahoo kan mere end bare at finde websider. En af internettets ældste og bedst kendte tjenester kan også tilbyde online-kalender, adressebog, webmail, notesblok og mere til. Det hele er gratis at benytte, og Yahoos oppetider er helt legendariske. Man kan også skabe sin egen startside med tilrettede nyheder, vejrudsigter og mere til.

Nej til papir

Kalendere af papir er en meget god ting, men man skal huske at slæbe den med overalt, og hvis man har én til job og én til privatbrug, så skal man også krydsopdatere nogle gange. Det er lidt bøvlet, hvis man da ikke lige er indehaver af en af disse smarte lommecomputere, som koster en hulens masse. Heldigvis findes der en smart, gratis løsning, hvis der er en browser i nærheden.

Yahoo, som har haft en rolle i populariseringen af World Wide Web, har i en række år kunne byde på en del gratis tjenester inden for det, som undertiden kaldes Personal Information Managers - PIM-værktøjer.

Det er de værktøjer som vi bruger til at holde styr på tiden og menneskene. Kalender og adressebog er nøglefunktioner, og her klarer Yahoo opgaven til topkarakter.

Der er ikke meget glamour over grænsefladen i Yahoo, men til gengæld vises siderne i lyntempo. Tidens trend inden for webdesign går imod bedre brugbarhed og færre smarte grafikker, og denne tendens har Yahoo været med til at gå i spidsen for.

Kalender og adresser
Yahoos kalender er lige ud af landevejen. Det smarteste er faktisk, at man kan bruge den overalt, uden at man behøver at slæbe rundt med den i tasken.

Kalender har de sædvanlige visninger: dag, uge, måned og år. Dertil er der også en begivenhedsliste, som viser alle kommende aftaler i kalenderen.

Der er også en opgaveliste, og man kan selvfølgelig søge i kalenderen. En herlig funktion er muligheden for at blive mindet om en begivenhed via mail, et stykke tid før den indtræffer. Hvis man er lidt distræt anlagt, bliver man hurtig ganske afhængig af denne funktion.

Yahoos kalender er nem og overskuelig, og fylder ikke alt for meget på skærmen.

Man kan også dele sin kalender med andre. Det vil sige, at andre brugere kan læse og eventuelt også ændre i ens kalender, hvis man giver dem lov til det. Det kræver selvfølgelig, at disse andre også er registrerede Yahoo-brugere.

En enkelt unode kan vi dog godt finde: I kalenderens månedsvisning starter ugerne på en søndag, som det er skik i visse lande. Det er død-irrriterende, fordi de ugenumre, som står ud for en uge, stammer fra den foregående uge.

Adressebogen er der ikke meget at sige om, udover at den kan importere og eksportere adresser i en række formater, inklusive Outlook.

Sikker login

Webmail
Yahoos webmail er sådan, som sådanne tjenester er flest. Det mest bemærkelsesværdige er egentlig, at Yahoos webmail ikke har været ramt af gentagne sikkerhedsbrister, så som det har været tilfældet for visse andre kendte webmail-tjenester.

Webmail-tjenesten har dansk stavekontrol indbygget, og hvis man benytter Internet Explorer som browser, er det muligt at skrive e-mails i HTML-format.

Notesblok, bogmærker og startside
Kalender, adressebog og webmail er de vigtigste ting hos Yahoo, men der er også andre funktioner, som er brugbare.

På en notesblok kan man skrive de småbeskeder, som ikke lige passer ind i kalenderen, og funktionen Bogmærker gør det muligt at vedligeholde en liste med links. Man kan selvfølgelig importere sine bogmærker fra sin browser, så på den måde har man adgang til sine bogmærker, uanset hvor man befinder sig.

En funktion kaldet dokumentmappe er egentlig en slags webbaseret FTP. Her er det muligt at gemme dokumenter og mindre filer, så man har adgang til dem overalt.

Sikker login
Der er masser af andre funktioner på Yahoo, som også er helt gratis og godt skruet sammen. Der er eksempelvis funktioner til gruppesamarbejde for foreninger og lignende.

Derudover kan man skabe sin egen startside med tilrettet indhold, som kan bestå af indhold fra mailklienten, adressebogen og kalenderen, og derudover emnevalgte nyheder, vejrudsigter med mere. Nogle finder sådanne sider gode, mens andre hader dem.

Yahoos sider er desværre ikke krypterede. Det er muligt at benytte sikker login, hvor brugernavn og passwords sendes krypteret, og det bør man altid benytte. Men derudover er det altså potentielt set muligt for netværks-sniffere at læse de oplysninger, man selv ser i browseren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere