It-giganter kaster kvart milliard i cloud-forskning

Google og IBM har forenet kræfterne og vil sammen med amerikanske universiteter forske intensivt i cloud-computing, der af flere analytikere kaldes fremtidens it-arkitektur.

It-selskaberne IBM og Google slår kræfterne sammen om at forske i processor-clustre, også kendt som clouds, på amerikanske universiteter.

Det skriver The Wall Street Journal.

IBM's direktør Samuel Palmisano og Google-boss Eric Schmidt har i et fælles telefoninterview over for Wall Street Journal hævdet, at hvert selskab investerer et sted mellem 110 millioner og 135 millioner kroner til det hardware og software, som studerende og professorer skal benytte i projektet.

Ud over udstyr til de deltagende akademikere vil hvert selskab bidrage med udviklere til projektet.

Alternativ til eget datacenter

Cloud-computing er en af de varmeste trends inden for udvikling af netværksbaserede services, og teknikken tillader computere og servere i centrale datacentre at køre parallelt, hvilket øger hurtigheden af beregningerne i den enkelte processor.

Formålet med en cloud er, at den kan køre mange forskellige applikationer, som kan tilgås af mange brugere. Diversiteten og hurtigheden betyder, at virksomheder og universiteter er begyndt at kigge interesseret på cloud-computing som et alternativ til at udvide deres egne datacentre.

En af de ting, som virksomhederne kan udnytte i cloud-computing, er skalerbarhed, hvor trækket på processorkraften fra en cloud vil være meget mere fleksibelt end fra et lokalt placeret datacenter beregnet på et vist antal brugere.

Det kan eksempelvis vise sig meget nyttigt for en online-virksomhed, som oplever en uforudset heftig trafik på visse tidspunkter på dagen.

Unge ingeniører og gamle fede fyre

IBM vil i projektet bidrage med sin store baggrund i administration af datacentre, og Google har i sine søgemotorer allerede stor erfaring med massive processor-clustre.

Direktør Eric Schmidt fra Google forklarer, at projektet skal sammensmelte IBM's forståelse for, hvordan virksomheder benytter it samt Googles eget kendskab til at håndtere kæmpe-datastrømme og højhastighedsforbindelser.

Han joker om, at projektet skal kombinere Googles unge ingeniører med IBM's "gamle fede fyre."

Teknologimastodonter som HP, Sun og Microsoft har også søsat forskellige forskningsenheder for at se nærmere på potentialet i cloud-computing.

Fremtidens it-arkitektur

Eric Schmidt har tidligere sagt, at client-server-modellen var en Oracle-opfindelse, som stod over for en stor udfordring i form af cloud-computing, som af blandt andre analytiker Mervyn Adrian fra Forrester kaldes for den næste generation inden for computer-arkitektur.

"IBM får ikke kredit for deres arkitektur på grund af deres mainframe-image, men på grund af IBM's ekspertise i at bygge datacentre og udvikle software, så gør det IBM til den logiske leder inden for cloud-computing," siger Eric Schmidt til Wall Street Journal.

IDC-analytiker Frank Gens ser alliancen mellem Google og IBM, som i høj grad vil benytte open source-programmer, som en udfordring til Microsoft, der forventes at ville benytte sit kendskab til styresystemer til at administrere og håndtere det store antal computere, der bliver brugt i cloud-computing.

"De to vil sætte sig på fremtidens online-forretning, før Microsoft kan nå at udøve nogen form for indflydelse," udtaler Franks Gens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere