DF forlanger hullerne lukket i logningslov

Der står ladeporte åbne i logningsbekendtgørelsen, mener it-ordføreren fra Dansk Folkeparti. Partiet forlanger hullerne lukket.

Der skal være lige logning for alle danskere.

Derfor kan man ikke have store huller i lovgivningen, hvor dele af befolkningen ikke er omfattet af logningsbekendtgørelsen, som eksempelvis universiteterne, Forskningsnettet og kollegierne.

Det mener Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann.

"Jeg ser meget, meget skeptisk på, at man undlader ting. Enten vil man have fuld terrorbekæmpelse, med alle de gener det giver, eller også skal man helt droppe det. Man kan jo ikke lave sådan nogle megastore huller," siger Jørn Dohrmann.

Han peger på, at aktive terrorister som de der fløj ind i World Trade Center ikke var, hvad han kalder "hr. hvem hvem som helst"

"Det var jo højtuddannede folk, og derfor kan man ikke sige, at bare fordi, det er universiteter, så kan man ikke logge de her informationer," siger Jørn Dohrmann.

Han mener, at der er tale om et stort hul i lovgivningen, som overhovedet ikke burde være der.

"Vi kan ikke åbne sådan nogle store ladeporte, hvor vi faktisk siger direkte til dem, som eventuelt kunne tænke sig at være terrorister: I skal bare hen på de her universiteter, så kan i bare kommunikere uhindret uden at i bliver opdaget eller uden at der er mulighed for, at de her ting kan findes frem igen," siger Jørn Dohrmann.

Ikke nok at logge selv

Netsekretariatet Steen Pedersen, som står for den daglige drift af Forskningsnettet har over for Computerworld oplyst, at de selv logger den trafik der foregår på højhastighedsnettet, som benyttes af mere end 50 institutioner i Danmark for at kunne imødekomme henvendelser fra politiet i tilfælde af problemer.

Samtidig har Sten Pedersen fortalt, at der aldrig har været sager med relation til grundlaget for terrorloven eller logningbekendtgørelsen.

Men det er ikke godt nok, mener Jørn Dohrmann. Han frygter, at de rigtige data mangler den dag, der bliver brug for dem.

"Det går jo galt, hvis der ikke er et sæt retningslinjer, som gælder for alle. Ellers er man ude på et skråplan, og hvad du ikke kan forsvare kan du heller ikke forklare til den almindelige borger," siger Jørn Dohrmann.

Han ser logningsbekendtgørelsen som første skridt mod at få noget viden på området.

"Herefter må man rette til, efterhånden som systemerne bliver bedre og vi bliver klogere," siger han.

Han mener, at man muligvis kan undlade nogle ting eller bygge andre instrumenter ind, fortæller han.

Samtidig mener han, at der skal dæmmes op overfor de huller der er fundet i logningsbekendtgørelsen.

"Den utætte spand, som er fundet her, skal selvfølgelig lappes, så man kan få det bedst mulige system. Og hvis man når til det punkt, at det ikke kan betale sig at reparere den, må man lave noget andet" siger Jørn Dohrmann.

Vil diskutere loven med minister

Derfor mener han at det er helt naturligt at evaluere loven løbende, når man bliver klar over, at der er noget som er helt galt. Eksempelvis hvert andet år.

Derfor vil han gerne have en diskussion med justitsministeren om hvad hensigten med loven var, og om en revision kan vente eller skal tages nu.

"Det er lidt uholdbart at der er nogle store ladeporte der står åbne på nogle særligt følsomme områder," siger Jørn Dohrmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere