Den lov, som skal presse kommunerne til at sælge KMD, har en lang tidshorisont. Først i 2012 vil KL være tvunget af lovgivningen til at sælge.
Og hvis man skal tolke signalerne fra KLs formand Erik Fabrin, så har kommunerne ikke travlt. Det ændrer de seneste dages interesse fra finansmanden Ib Kunøe ikke på.
KLs formand Erik Fabrin har i de sidste par dage gjort, hvad han kunne for at mane rygter om, at Ib Kunøe vil købe KMD og om, at Kunøe vil fusionere KMD med NNIT i jorden.
KL formanden, som hele vejen igennem har været imod at sælge KMD, har flere gange påpeget, at salget ikke haster.
Andre toner lyder fra Venstres it-ordfører i Folketinget, Michael Aastrup Jensen, der i sin tid som borgmester i Randers talte meget varmt for at sælge KMD. Han forstår ikke sin tøvende partifælle.
"Modargumentet har hele tiden været, at vi først skulle have overstået kommunalreformen. Nu kan jeg ikke se noget modargument" siger Michael Aastrup Jensen og tilføjer:
"Det eneste, de gør, er at udsætte det uundgåelige. Vi har fået indført en lovgivning, der var et kraftigt vink med en vognstang til blandt andet KMD."
Michael Aastrup sætter sin lid til, at KLs bestyrelse har opfattet vinket. Hvis ikke, er han klar til at tage sagen op i Folketinget igen.
Langsigtet lov
KL ejer KMD A/S gennem selskabet Kommuneholding, der også ejer Kommuneinformation. Det er altså ikke de enkelte kommuner, der ejer aktierne, og derfor er der blevet spekuleret i om KL ved et salg vil have placeret indtægterne i en fond eller lignende.
Den lov, som pålægger kommunerne at sælge hele eller dele af KMD, siger nemlig, at virksomheden senest skal sælges i 2012.
Et salg kan også blive aktuelt, hvis firmaet igennem en tre-årig periode henter mere end 25 procent i gennemsnit af sin omsætning ved salg til andre end kommuner. En regel KMD dog kan få dispensation for.