Mænd og kvinder bruger nettet næsten lige meget, men forbruget er vidt forskelligt.
Mens kvinder bruger tiden på netdating, sociale netværk og tøjkøb, bruger mændene tiden på at læse om fodbold og nyheder. Det konkluderer journalist og webrådgiver Kristoffer Gravgaard i en undersøgelse foretaget for eJour.
eJour udgives af Danmarks Journalisthøjskole og skriver om journalistik på nettet.
Undersøgelsen er lavet på baggrund af Foreningen af Danske Internetmediers (FDIM)’s ny målesystem Gemius.
Ved hjælp af en avanceret kombination af simpel trafikmåling på medlemmernes websteder og en fokusgruppe på mere end 100.000 personer giver systemet mulighed for at kortlægge trafikken på medlemmernes steder.
Undersøgelsen viser, at den hjemmeside, som kvindelige brugere i gennemsnit bruger mest tid på, er Arto.dk.
Med mere end ni timer om måneden er tidsforbruget næsten to en halv time længere end de mandlige brugeres.
Arto henvender sig primært til børn og teenagere. Også Netdate.dk, Dating.dk og Trendsales.dk er store tidsslugere for kvinder.
Kvinderne dominerer også på Rejseplanen.dk, Netdoktor.dk og Viunge.dk. Sidstnævnte er med 90 procent kvindelige brugere det danske netmedie, hvor et køn har den største andel.
Bold og Ekstra Bladet
For mænd er det især på sportsitet Bold.dk, de bruger mere tid end pigerne. Mandlige brugere får i gennemsnit to timer og 19 minutter på siden, mens de kvindelige brugere kun bruger lidt over 30 minutter om måneden.
Også hos de danske netaviser er der tydelig forskel på kønnene. Stort set alle har primært mandlige brugere. Erhvervsaviserne Borsen.dk og epn.dk har mindre end en tredjedel kvinder blandt læserne. Computerworld.dk’s læserskare er endnu mere mandsdomineret. Her er under en fjerdedel kvinder.
Kun Kristeligt Dagblad på nettet har med 50,2 procent flere kvindelige brugere end mænd.
På de allerstørste sider er mænd og kvinder nogenlunde lige repræsenteret. Krak og Danmarks Radio er de to mest besøgte for begge køn. Kvinder slår lidt oftere adresser op, end de går ind på dr.dk, for mænd er det omvendt.