S vil holde DF fast på jobkartel-løfte

Dansk Folkeparti lover, at den nye jobkartel-lov ikke vil forringe lønmodtagernes rettigheder i funktionærloven. Det vil S holde DF fast på

Dansk Folkeparti har over for Computerworld meddelt, at den nye jobkartel-lov ikke vil forringe lønmodtagernes rettigheder i funktionærloven, der sikrer medarbejderne en kompensation, hvis de bindes af klausuler.

Det møder glæde hos Socialdemokraterne.

"Vi vil holde DF fast på løftet om at give lønmodtagerne samme rettigheder som er i funktionærloven. Jeg har forstået at ministeren ville fremlægge et minimalistisk forslag, men DF's melding betyder at der nu er et flertal som også vil sikre lønmodtagerne en rimelig økonomisk kompensation, hvis arbejdsgiveren ønsker at binde medarbejderen til virksomheden." siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.

Fagforeningerne mere lunkne

Hos fagforeningerne spores også glæde, men her har man fortsat visse forbehold.

"Det lyder da godt, at Dansk Folkeparti nu lægger op til en lovgivning om jobkarteller, som er spiselig for lønmodtagerne. Men den slags har vi hørt Dansk Folkeparti sige før, uden den store effekt. Belært af erfaringerne fra det hidtidige forløb i denne sag, tror vi ikke på de politiske løfter, før vi har set det konkrete lovudkast." siger formand for DJØF Privat Jan Helmer.

DA tordner mod Bøgsted

Ansættelseschef Flemming Dreesen fra Dansk Arbejdsgiverforening er utilfreds med det, der ligner en kompensationsmodel.

"Det er bekymrende, at lovforslaget vil komme til at indeholde en kompensationsmodel. Det lyder som om lovindgrebet helt ensidigt skal tilgodese snævre fagforeningsinteresser," siger han.

Samtidig får Bent Bøgsteds udtalelse om at arbejdsgivere skal tage det roligt, fordi når der ingen aftaler eksisterer, som de siger er tilfældet, kan lovgivning jo ikke ramme dem.

"Arbejdsgiverne kan bestemt ikke taget det roligt. Det har altid været et sundt demokratisk princip kun at lovgive, når man kan påvise et behov for at regulere noget. Her vil man lovgive på fornemmelser alene, " siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere