Et storstilet cyberangreb ramte i foråret Estland. Og nu appelerer landets præsident det internationale samfund om samlet at tage afstand fra cyberangreb.
Estlands præsident Toomas Hendrik Ilves gik i sidste uge på talerstolen ved FNs generalforsamling i New York og foreslog en konvention mod cyberkrig.
Den estiske præsident argumenterede blandt andet med, at et angreb på it-infrastrukturen rammer forholdsvis hårdt.
"Cyberangreb er et tydeligt eksempel på nutidige, ikke-symmetriske sikkerhedstrusler. Med begrænsede ressourcer og på afstand kan angriberne lamme hele samfundet," sagde Toomas Hendrik Ilves.
I første omgang opfordrede han FNs medlemslande til at tilslutte sig Europarådets konvention mod internetkriminalitet.
Den estiske præsident opfordrede til fordømmelse af cyberangreb på samme måde som når det gælder terror og menneskehandel.
"Kampen mod cyberangreb er i alles interesse, uden undtagelser," konstaterede Toomas Hendrik Ilves.
Svær opgave
Det kan dog vise sig at være en meget svær opgave, at finde internationalt fodslag omkring cyberangreb.
Computerworlds svenske søsterblad, Computersweden, skriver, at Sverige allerede i 1990'erne foreslog at gøre cyberkrig til en krænkelse af folkeretten.
Men det forslag faldt hurtigt til jorden, da det også ville kræve inspektioner i stil med de inspektioner, som foregår, når det gælder atomvåben.
"Så var landene blevet tvunget til at dele deres teknik og få deres forsvarssystem gransket af andre," forklarer Ingvar Hellquist, som på daværende tidspunkt var chef for Sveriges regerings arbejdsgruppe på området, til Computersweden.