Da TDC's topchef Jens Alder i går holdt tale ved Computerworlds årlige Top 100-konference opfordrede han myndighederne i Danmark og EU til at være knap så karske med reguleringen.
De har ellers lagt op til en hård linje mod tidligere telemonopoler som TDC, der sidder på store markedsandele for at sikre mere fair konkurrencevilkår for de mindre teleudbydere.
"Politikerne skal tænke sig rigtigt godt om, før de fortsætter ned ad den vej," lød det fra Jens Alder, der var kommet til konferencen for at tale om fremtidens TDC.
Han skitserede visionen om TDC som et pannordisk teleselskab med fokus på erhvervskunder.
"TDC's plan er fortsat at fokusere på at fastholde og udbygge positionen på mobil- fastnet- og kabelmarkedet i Danmark, samtidig med at selskabet skal satse yderligere på erhvervskunderne i Norden," sagde Jens Alder.
Men han vendte også gentagne gange tilbage til det problematiske i en for rigid regulering af telemarkedet.
Et af de springende punkter er, at EU er ved at skrue regler sammen, der skal gøre det muligt at adskille teleudbydernes netværkstjeneste fra de øvrige tjenester, de tilbyder.
Det bliver også kaldt funktionel separation.
EU håber, at en sådan adskillelse vil sikre lavere bredbåndspriser og højere hastigheder. Herhjemme kan det betyde, at TDC bliver splittet op i to selskaber.
Men i dag investerer en række selskaber milliarder af kroner i eksempelvis fiberkabler, trådløse netværk og kobbernettet årligt, og det er ved at skabe en infrastrukturbaseret konkurrence, der er mindst lige så nødvendig som en tjenestebaseret, fremhævede Jens Alder.
"Hvis reguleringen bliver strammere, hvem er det så, der skal investere i yderligere udbygning af infrastruktur?" spurgte Jens Alder.
Han benyttede samtidig lejligheden til at pege på to nøgleområder i TDC's fremtidige strategi. Nemlig effektivisering og fokusering.
Effektiviseringen går ud på at få nedbragt omkostningerne i TDC, som har haltet noget efter dets europæiske konkurrenter på evnen til at drive en effektiv teleforretning.
Fokuseringen handler primært om at få skåret de dele af TDC væk, der ikke er en del af kerneforretningen fremover.
"Vores datterselskaber i udlandet, som ikke er en del af vores strategiske kerneområde i Norden, er til salg. Hvis de udenlandske selskaber ikke har strategisk betydning, så skal vi sælge dem," sagde Jens Alder.