Schantz: De skarpeste knive i skuffen

Rygterne om høj faglighed og tilfredse kunder hos Schantz Data er omsider kommet firmaerne i pensions- og forsikringsbranchen for øre. 2006 blev gennembrudsåret for den langsigtede strategi.

Bag den beskedne dør på fjerde sal i Kronprinsessegade i København er der kun ansat én administrativ medarbejder.

Endda på halv tid.

Resten af de 30 ansatte hos Schantz Data A/S er udviklere, hvilket altså også indebærer at lukke gæster ind.

"Det er ud fra devisen om, at hvis man ansætter administrative folk, så får man administrativt arbejde. Så herinde administrerer folk selv alt fra flybilletter til ferieregnskab,” fortæller den ene af de to direktører, Morten Schantz.

Sammen med kollegaen fra dagene i Hafnia, Ole Smedegaard, startede han virksomheden i 1994 som et konsulenthus for forsikringsselskaberne.

Siden har de to entreprenører arbejdet målrettet hen mod at udvikle deres eget sæt af softwarekomponenter til pensions- og forsikringsbranchen.

Store reklamekampagner og hurtig venturekapital har ikke været stilen hos Schantz Data. Al virksomhedens udvikling er selvfinansieret. I stedet har det strategiske sigt været fokuseret på, at kundetilfredshed og et højt fagligt niveau med tiden ville give genlyd i branchen.

"Vi har altid sigtet på at lave løsninger, der gjorde kunderne glade. På den lange bane har vi regnet med, at det ville rygtes, og i 2006 har vores gode renomme i branchen for alvor knækket kurven,” forklarer Ole Smedegaard.

Forsikringsbranchens er langt fremme på it-siden, og der er en høj tærskel for at komme ind som leverandør af software.

"Branchen kræver et højt vidensniveau, og der er ikke plads til folk, der ikke er blandt de allerbedste. Det gør, at vi har nogle meget skarpe knive i skuffen derinde,” siger Morten Schantz, og peger ind mod det tilstødende udviklerkontor.

Udviklerne skal have det godt

Udviklerstaben bliver gang på gang fremhævet, og virksomheden har da også fra dag et været meget bevidste omkring medarbejderstrategi og personalepleje. Firmaet er ikke de to entreprenører, men summen af alle medarbejderne, som det hedder sig.

"Med vores egen baggrund som programmører ved vi, hvem der laver produktet. Derfor er det også dem, der skal have det godt, så vi har bare lavet en virksomhed, som vi gerne selv ville arbejde i,” forklarer Ole Smedegaard med et grin.

Strukturen i virksomheden er meget flad, og de to entreprenører deltager selv i det daglige arbejde med softwareudvikling og projekthåndtering gennem hele forløbet.

"Vi er kolleger hele vejen rundt. Der er nogle, der skal træffe de ledelsesmæssige beslutninger, og det gør vi så, men ellers er det et meget fladt hierarki,” forklarer Morten Schantz.

En meget stor del af virksomhedens overskud bliver da også udbetalt som bonus til medarbejderne, og der bliver ikke skelet til anciennitet eller anden forskelsbehandling.

Det er ren overskudsdeling.

En pæn del af de penge bliver indbetalt til virksomhedens socialkasse, så der hele tiden er penge til sociale arrangementer som en formel 1 udflugt til Ungarn eller julefrokost i Palermo.

BEC giver pondus

Softwarekravene fra pensions- og forsikringsbranchen stiller virksomhedens udviklere på en hård prøve, da systemkomponenterne både skal kunne håndtere meget langsigtede kontrakter og samtidig være omstillingsparate.

"Selskaberne skal kunne reagere hurtigt på nye typer forsikringer eller ændrede betingelser, så udfordringen er at lave en fleksibel komponent, der samtidig kan bevare 20 år gamle policer absolut korrekt,” forklarer Morten Schantz.

Schantz Data har gennem årene haft et stort fokus på genbrugeligheden i virksomhedens software og har løbende forfinet den og tilføjet funktionalitet.

Efter 13 år er de nu på markedet med de policeadministrationssystemer til liv og pension, som har været målet siden starten.

Det har givet dem et gennembrud på det udenlandske marked med kunder i Sydafrika, de baltiske lande og England.

Gennembruddet har også givet genlyd herhjemme, og Schantz blev i foråret købt af Bankernes EDB Central (BEC).

"BEC giver os den pondus, som gør, at de helt store selskaber, der tænker meget langt frem i tiden, nu kan se, at der er en langsigtet og yderst velhavende spiller bag os. Det giver en rygdækning, og åbner nogle døre,” forklarer Morten Schantz.

Der er ingen triste miner omkring opkøbet af virksomheden, og hidtil har den største ændring da også været en ny bestyrelse.

"Vi føler ikke, at vi har afhændet virksomheden. Det er os der tegner og driver virksomheden, og vi har stadigvæk en interesse i, at det skal gå godt,” forsikrer han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere